Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

BBP lideri Mustafa Destici tevhid bayrağıyla basın toplantısı düzenledi

İktidara yakın dernek ve vakıfların İstanbul'da düzenlediği Filistin yürüyüşünde tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'in yumruklu saldırıya uğramasına tepki gösteren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Türk bayrağı ve tevhid bayrağı açtırdı.

BBP lideri Mustafa Destici tevhid bayrağıyla basın toplantısı düzenledi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP'ye yakın vakıf ve derneklerin İstanbul’da gerçekleştirdiği ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ yürüyüşünün ardından elinde ‘tevhid’ bayrağı olan bir kişinin darbedilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

TEVHİD BAYRAĞI AÇTIRDI

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Destici, ‘tevhid’ bayrağı açtırarak “Biz ne ay yıldızlı al bayrağımızdan vazgeçeriz, ne de tevhid bayrağımızdan geçeriz” dedi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk zam oranına değinen Destici, bu oranın yeterli olmadığını ancak bütçe şartları değerlendirildiğinde yıllık enflasyonun 6 aylık artışının üzerinde gerçekleştiğini belirtti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu gibi Asgari Hane Geçim Tespit Komisyonu'nun kurulması gerektiğini söyleyen Destici, şöyle konuştu;

"Asgari 4 kişilik bir hanede, 17 bin lira mı asgari ücret, evde tek kişi mi çalışıyor, aradaki 3 bin lirayı devlet verecek. Tek emekli mi çalışıyor, eline 10 bin lira mı geçiyor, aradaki 10 bin lirayı devlet verecek. Bunun çıkar yolu budur. Milletimizi enflasyona ya da hayat pahalılığına ezdirmemenin, en azından asgari geçim standartlarına kavuşturmanın yolu da budur."

DİYANET VE ALİ ERBAŞ'A SAHİP ÇIKTI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yılbaşından önceki cuma hutbesiyle ilgili de konuşan Destici, Diyanet'in görevini yaptığını savundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik gelen eleştirileri büyük bir ahlaksızlık ve hadsizlik olarak gördüğünü söyleyen Destici, "Ayrıca kavramların da karıştırıldığı kanaatindeyim. Noel baba figürü, yıllarca Türkiye'de İslamcı-laik çatışmasının malzemesi yapılmaya çalışıldı. Noel baba figürünün dini hiçbir niteliği yoktur. Ticari bir meta olarak başladığı macerası, popüler kültür objesi olarak devam ediyor." dedi.


Haber Kaynağı : AA

Büyük Birlik Partisi Cuma Hutbesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanlığı Tevhid bayrağı Mustafa Destici