Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Birol Aydın'dan Murat Kurum'un 'Gazze' açıklamasına tepki: 'Bu düzeysizliğini duyunca...'

Saadet Partisi'nin İBB Başkan adayı Birol Aydın'dan Murat Kurum'un “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek, Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek” ifadelerine tepki geldi. Eminönü'nde konuşan Aydın, “Bu ülkede bakanlık yapmış, milletvekilliği yapan ve İstanbul'u yönetmeye talip olan bir insanın bu sığlığını, bu düzeysizliğini duyunca, işitince onun adına ben utandım. Utanılacak bir durum. Çok yazık” ifadelerini kullandı.

Birol Aydın'dan Murat Kurum'un 'Gazze' açıklamasına tepki: 'Bu düzeysizliğini duyunca...'

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Birol Aydın, yerel seçim çalışmaları kapsamında Eminönü'nde yurttaşlarla bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Aydın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"İSTANBUL'UN BUGÜNKÜ HALİNE RAZI DEĞİLİZ"

“Dününü de biliyoruz İstanbul'un, bugününü de okuyoruz, yarınını da öngörebiliyoruz. Bizimle diğer adaylar arasındaki en temel fark, biz İstanbul'un bugünkü haline razı değiliz" diyen Aydın, "Diğer adayların bütün projeleri, bütün vaatleri bugünkü keşmekeşliği kanıksayarak, İstanbulluyu da buna alıştırmak. Oysa başka bir İstanbul mümkün. İstanbul'da daha iyi bir yaşam mümkün. Bu ancak sizin bir İstanbul tasavvurunuzun olmasıyla mümkün olacak bir şey. Yoksa bugünkü haliyle bu keşmekeşlik İstanbulluya büyük bir haksızlıktır. İstanbul'a da haksızlıktır. Çünkü İstanbul'da, İstanbullu da hürmete layıktır" ifadelerini kullandı.

"ONUN ADINA BEN UTANDIM"

AKP ve MHP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum'un “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek, Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek” sözlerine tepki gösteren Aydın, şu ifadeleri kullandı;

"Her ne kadar hak etseler de dilimin ucuna geleni söylemeyeceğim. Bir vatandaş olarak bir milletvekili olarak ve İstanbul'u yönetmeye talip bir insan olarak, bu ülkede bakanlık yapmış, milletvekilliği yapan ve İstanbul'u yönetmeye talip olan bir insanın bu sığlığını, bu düzeysizliğini duyunca, işitince onun adına ben utandım. Utanılacak bir durum. Çok yazık. Başka hiçbir şey söylemiyorum."


Haber Kaynağı : 12punto

Gazze Murat Kurum Saadet Partisi Birol Aydın