Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bülent Arınç 'O benim kahramanım' demişti: Özgür Özel o gün kimi aradığını açıkladı

CHP lideri Özgür Özel, hakkında "O benim kahramanım" ifadelerini kullanan Bülent Arınç'la yaşadığı olayın perde arkasını anlattı.

Bülent Arınç 'O benim kahramanım' demişti: Özgür Özel o gün kimi aradığını açıkladı

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, yıllar önce FETÖ tutuklusu bir akrabasının babasının cenazesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le ilgili yaşadığı bir anıyı anlatırken Özel hakkında övgü dolu ifadeler kullanmıştı.

ARINÇ'TAN ÖZEL'E: O BENİM KAHRAMANIM

Arınç, FETÖ tutuklusu bir akrabasının cenaze töreninde akrabasının kelepçesinin çözülmesini için Özel'in çaba gösterdiğini belirterek, "O benim kahramanım. Özgür Özel benim hukukumu korudu. Ben bunu unutmam." ifadelerini kullanmıştı.

Arınç'ın çok konuşulan sözlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yaşanılan olayla ilgili ilk kez konuştu. Habertürk canlı yayınına katılan Özgür Özel, cenaze töreninde telefonla aradığı kişinin o dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu belirtti.

ÖZGÜR ÖZEL: ARADIĞIM KİŞİ SÜLEYMAN SOYLU'YDU

Özgür Özel şunları söyledi:

"O olay aynıyla vaki. Bir tek danışmanım Meriç Bey'e anlatmıştım. Olay öyle oldu. Babasını mezara elleri bağlı olduğu için gömemeyecekti. Aradığım kişi Süleyman Soylu'ydu. Garnizon komutanını aradım, jandarma komutanını ara dedi, ulaşamadım. O gün de yanılmıyorsam Soylu'ydu İçişleri Bakanı. Aradım Bakanı. Anlattım durumu. Böyle bir şey olmaz, ovanın ortasındayız.

"O GÜN BÜLENT ARINÇ'IN GÜVENDİĞİ AK PARTİLİLER KAÇIYORDU"

Etrafta 30 jandarma, ellerinde tüfek. Nereye kaçacak? Bırakın duasını yapsın, babasını gömsün diye. İzin de verdiler. Ben de sayın Arınç'a teşekkür ederim. Oradaki kişi Bülent Arınç değil başka birisi de olsa aynı şekilde davranırız. İnsanlık başka bir şey siyaset başka şey. O gün Bülent Arınç'ın güvendikleri AK Partililer kaçıyordu. Kişi FETÖ ile suçlanıyordu, sonradan da aklandı.

"BEN İNSANİ GÖREVİMİ YAPTIM"

Ama Arınç'la akrabalığı yüzünden bir şeyler yürüdü. Ben insani görevimi yaptım. Ben FETÖ'cüyle suçlananların cenazesine gitmekle FETÖ'cü ilan edilmeyecek biriyim. Orada olursam FETÖ'cü anlaşılır mıyım demek bir özgüvensizlik. Özgüvenin yoksa siyaseti bırakacaksın."


Haber Kaynağı : 12punto

Bülent Arınç FETÖ Özgür Özel Süleyman Soylu