Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Can Atalay'ın tahliyesi bekleniyor: Erkan Baş'tan dikkat çeken 16 Ocak hatırlatması!

AYM'nin tutuklu TİP milletvekili Can Atalay' için ikinci kez hak ihlali kararı vermesi ve gerekçeli kararını Resmi Gazete'de yayımlamasının ardından 13. Ağır Ceza Mahkemesi önünde tahliye bekleyişi sürüyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, tahliye beklediklerini ancak kararın bekletilmesinin bugün TBMM'nin tatil edilip 16 Ocak'a kadar Atalay'ın yeminini ertelemek olabileceğini söyledi.

Can Atalay'ın tahliyesi bekleniyor: Erkan Baş'tan dikkat çeken 16 Ocak hatırlatması!

AYM'nin ikinci kez hak ihlali kararı vermesi ve kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 13. Ağır Ceza Mahkemesi önünde tahliye bekleyişi sürüyor. 

"TOPLUMU ALIŞTIRMA ÇABASI VAR"

Sözcü TV'ye konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, tahliye beklediklerini belirterek şunları söyledi:

"14 Mayıs'tan bu yana tahliye bekliyoruz. Gezi Davası diye adlandırılan dava bir bütün olarak siyasi bir dava. O dava kapsamında tutuklu bulunan arkadaşlarımızın tümünün biz, haksız hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğu düşünüyoruz. 14 Mayıs günü itibariyle Can için bu katmerlenmiş durumda. Milletvekili seçildiği anda tahliye edilmesi gerekiyordu. 

Bu güne kadar toplumu hukusuzluğa alıştırma çabası var. İnsanları 'biz iktidarız' bunu istediğimiz gibi kullanabiliriz mesajı veriliyor. 

En önemlisi kararın geciktiği her an aslında bizlerin tezlerimizin doğruluğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Daha önceki AYM kararının Yargıtay'a gönderilmesinin hukuksuz olduğunu söylemiştik. AYM bizim söylediğimizi teyit etmiş durumda. 

"16 OCAK'A KADAR BEKLESİN DİYE BİR EĞİLİMLE HAREKET EDİYORLAR"

Gerekçeli kararı beklemek de süreyi uzatmaya yönelik bir hamle idi. Dün gece itibariyle de Resmi Gazete'de gerekçeli karar açıklandı. Bu sabah itibariyle mahkemenin yapması gereken toplanmak ve AYM'nin ne yapması gerektiğini söylediği kararın gereğini yerine getirmekten ibaret.

Saatlerdir sürüyor. Tahmin ediyorum; bugün TBMM kapanacak. 16 Ocak'a kadar çalışmalarına ara verecek. Benim anladığım kadarıyla Can bugün yemin edemesin, 16 Ocak'a kadar beklesin diye bir eğilimle hareket ediyorlar. Bizim için fark etmez." 

MECLİS TATİLE GİRECEK

Ayrıca dün akşam saatlerinde AKP Grubu'bun önerisiyle Torba Yasa Teklifi görüşmelerinin ardından TBMM Genel Kurulu, 16 Ocak 2024'e kadar tatile girecek. 


Haber Kaynağı : 12punto

13. Ağır Ceza Mahkemesi Erkan Baş Gezi Davası hak ihlali TBMM Genel Kurulu Yargıtay AYM Can Atalay