Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cemal Enginyurt'tan 5 bin liralık ikramiye değerlendirmesi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Erdoğan tarafından 3 bin lira olarak açıklanan emekli bayram ikramiyesinin 5 bin liraya çıkarılacağı yönündeki kulis haberlerini farklı bir bakış açısıyla değerlendirdi. Enginyurt, Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı kimlikleri üzerinden farklı açıklamalar yaptığını söyledi.

Cemal Enginyurt'tan 5 bin liralık ikramiye değerlendirmesi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan birkaç gün önce düzenlenen bir mitingde emeklilerin bayram ikramiyesi tutarını açıklamış ve yüzde 50'lik bir artışla ikramiye oranının 3 bin liraya çıkarıldığı bilgisini vermişti.

Yapılan bu artışın bütçeye maliyetinin 300 milyar liradan fazla olduğunu söyleyen ve bu rakamlar için fedakarlık yapıldığını açıklayan Erdoğan, açıklanan bayram ikramiyesi oranının yetersiz geldiğine dair yapılan yoğun eleştirilerin ardından tutarda değişiklik yapılacağı sinyallerini vermeye başladı.

Yapılan 3 bin liralık açıklamadan sadece 5 gün sonra kulis bilgisi olarak sızdırılan gelişmede ikramiye oranının 5 bin liraya çıkarılacağı dillendirilmeye başlandı.

Söz konusu iki bin liralık artışın bir nevi seçim yatırımı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen ekonomistler, bu artışın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yerel seçimlere kısa bir süre kala 'seçim müjdesi' olarak açıklanacağını iddia ettiler.

CEMAL ENGİNYURT'TAN ÇARPICI TEPKİ

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla emeklilerin bayram ikramiyesinde yapılması planlanan iki bin liralık artışa dair değerlendirmede bulundu.

Bu artışı Erdoğan'ın bir seçim oyunu olarak değerlendiren Enginyurt, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Şimdi de yeni oyun sahneye konulmaya çalışılıyor.

AKP Genel Başkanı Erdoğan, #Emekliye 3 bin TL ikramiye verecek iken,

Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girerek,5 bin TL verecekmiş.

Kafa bulmaya,sadaka dağıtmaya devam.

Fitre mi veriyorsunuz?

Adaletiniz batsın.


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet AKP cemal enginyurt Cumhurbaşkanı Erdoğan Demokrat Parti Ekonomi Emekli