Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

CHP heyeti Bakan Şimşek'i ziyaret etti: Gündemde neler var?

CHP lideri Özgür Özel'in üç CHP'li ekonomi kurmayının bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret edeceği açıklanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'yi bakanlığın Dikmen yerleşkesinde karşıladı. Görüşme, 4 saatin üzerinde sürdü. CHP'li Karatepe, görüşmenin ayrıntılarını açıkladığı konuşmasında, anlaşamadıklarını belirtti.

CHP heyeti Bakan Şimşek'i ziyaret etti: Gündemde neler var?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe ile bakanlıkta bir araya geldi. 

Heyette ayrıca CHP'yi temsilen Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir bulundu. 

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

CHP’li Yalçın Karatepe'nin, temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirecek.

Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi masada olacak.

Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin artırılması, TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da CHP’li kurmaylar tarafından gündeme getirilecek.

GÖRÜŞME 4 SAAT SÜRDÜ

Karatepe ile Şimşek arasında görüşme 14.18'de sona erdi. Görüşme 4 saatten fazla sürdü.

Karatepe görüşmeden kırmızı bir dosya ile ayrıldı.

KARATEPE'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, CHP Genel Merkezi'nde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Karatepe, açıklamasında, "Enflasyonun bu kadar yüksek seyrettiği bir yerde asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmamasını reddettik. Dolayısıyla asgari ücrete bir artışın yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ettik. Benzer şekilde emekli aylıklarında artış yapılmasının zorunlu olduğunu ilettik." ifadelerini kullandı.

Tarımın ulusal güvenlik meselesi olduğunun altını çizen Karatepe, "Görüşmeye gitmeden önce hesaplamasını yaptık. 89,6 milyar dolarlık desteğin çiftçilerimize sağlanmadığını görüyoruz 2006'dan bu yana. Desteklerin verilmediği dönemde Türkiye'nin tarımsal ithalata harcadığı paraların verilerini sayın Bakan'ın dikkatine sunduk" diye konuştu.

VERGİDE ADALET

Vergide adalet konusuna dikkat çektiklerini bahseden Karatepe, "Vergide adaletin sağlanması, insanların ekonomik güçleriyle orantılı olarak vergi ödemesini de paylaştık. Bugün Türkiye'de vergide adaletin olmadığını ifade ettik. Sayın Bakan'a düzenleme yapılması konusunda bazı önerilerde bulunduk" ifadelerini kullandı.

Karatepe, en düşük gelir grubundan her ay 2 milyar lira vergi alındığını belirterek, "Bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdik" diye konuştu.

TÜİK VERİLERİ

Bakan Şimşek'e TÜİK verileri için önerilerde bulunduklarını kaydeden Karatepe, şunları söyledi:

"TÜİK verilerine yönelik  şüphelerin ortadan kalkmasını istiyorsanız bağımsız bir 'danışma kurulu' ya da 'hakem kurulu' gibi akademisyenlerden, konunun uzmanlarından bir heyet oluşturup bunlar TÜİK verilerini şeffaf bir şekilde incelesinler ve tereddütlerin ortadan kalkması için yardımcı olsunlar."

Karatepe, Mehmet Şimşek ile görüşmesinde "Asgari ücretin artırılacağına ilişkin bir izlenim edinmediğini" ifade etti.

Yalçın Karatepe, "İktidarla bir ekonomi programı üzerine çalışmadık. 4 ana başlığı daha detaylı olarak ifade ettik" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM

Karatepe, "Asgari ücrete ve emekliye zam talebimizi ilettik. Ancak 4 saatin sonunda acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışlarında bir değişim iradesi olmadığını gördük" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Şimşek’in CHP heyeti ile görüşme kararı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi’nde yaptığı görüşmede alınmıştı. 


Haber Kaynağı : 12punto

Yalçın Karatepe Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek