Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'li Çelik'ten, Soylu'nun 'İBB'de 550 terörist var' sözlerine yanıt: 'İftiralara karşı yarışacağız!'

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 550 terörist var” sözleri sonrası soruşturma başlatılmıştı. Söz konusu davaya ilişkin tutanakta Soylu'nun avukatının "siyaset yapma özgürlüğü"ne vurgu yapması dikkat çekmişti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise, X üzerinden yaptığı açıklamada, Soylu'ya tepki göstererek, "Utanmadan sıkılmadan yalan söyledi, şimdi yan çiziyor" dedi. Çelik ayrıca, "Ancak halkımız bu zihniyeti artık tanıyor, kazanacağız" ifadelerini kullandı.

CHP'li Çelik'ten, Soylu'nun 'İBB'de 550 terörist var' sözlerine yanıt: 'İftiralara karşı yarışacağız!'

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Bakanlığı döneminde İBB'yi hedef alan söylemlerde bulunarak, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 550 terörist var” demişti.

"SİYASET YAPMA ÖZGÜRLÜĞÜ"

İgili soruşturma tutanağında ise Süleyman Soylu'nun avukatının şu ifadelere yer verdiği gözülüyor:

"Müvekkilim İçişleri bakanıdır hazırlanan rapor doğrultusunda elindeki bilgileri siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında açıklamıştır" 

"İFTİRALARA, MONTAJ VİDEOLARA KARŞI SAVAŞACAĞIZ"

Tutanağın ortaya çıkmasının ardından son olarak CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, X üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Utanmadan sıkılmadan yalan söyledi, şimdi yan çiziyor.

Dönemin (h)iç işleri bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 550 kişinin, çeşitli ‘terör’ örgütleri ile ilişkili olduğunu öne sürmüştü. 

İBB çalışanı bu iftiraya karşı ‘3 kuruşluk’ tazminat davası açmıştı. 

Bakın iftiradan, kumpastan medet umanlar açılan davaya ilişkin savunmasında ne demişler; “siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında söyledim” 

İftira siyaset mi? Alenen yalan söylemek, insanları töhmet altında bırakmak düşünce özgürlüğü mü? 

2024 Yerel Seçimlerinde yine iftiralara, montaj videolara, sahte broşürlere karşı yarışacağız! Ancak halkımız bu zihniyeti artık tanıyor, kazanacağız!"

 


Haber Kaynağı : 12punto

2024 yerel seçim CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi Süleyman Soylu