Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

CHP'nin neden erken seçim istemediği ortaya çıktı!

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili konuşan CHP’li bir yönetici “Arka arkaya iki seçim gerçekleşti. Toplum da siyasetçiler de yoruldu. Zamana ihtiyaç var. Belediyelerde başarı öyküleri yaratmak için kullanmak zorundayız. O nedenle bir süre erken seçimin E’sini söylemeyeceğiz” dedi.

CHP'nin neden erken seçim istemediği ortaya çıktı!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 31 Mart Yerel Seçimleri’nden zaferle ayrılmasının ardından kamuoyunda erken seçim tartışmaları gündeme geldi.

Erken seçim çağrısı yapması beklenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ben, ana muhalefet lideri olarak seçimde verdiğim söze bağlıyım ve bir erken seçim çağrım yok. 31 Mart seçimlerinin sonucunu böyle okumuyorum. Ama yarın hala yanlışlar yapılır ve millet erken seçim talep ederse ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim” açıklamasını yapmıştı.

Gazete Duvar’a konuşan CHP’li bir yönetici sonraki genel seçim için iddialı olduklarını söyledi.

Erken seçim talebinde bulunmama nedenini ise şöyle açıkadı:

“Arka arkaya iki seçim gerçekleşti. Toplum da siyasetçiler de yoruldu. Seçmenin iktidara da muhalefete de verdiği krediler var. İki taraf da kendilerine verilen sorumluluklar doğrultusunda bir süre çalışmak zorunda. CHP olarak önümüzdeki seçim için çok iddialıyız. Ama hazırlıklar için zamana ihtiyaç var. Bu süreci Türkiye’yi yönetecek kadroları yetiştirmek, belediyelerde başarı öyküleri yaratmak için kullanmak zorundayız. O nedenle bir süre erken seçimin E’sini söylemeyeceğiz.”


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Erken seçim Özgür Özel