Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Ekrem İmamoğlu'ndan 15 Temmuz açıklaması: 'Aynı emareleri görmekteyiz'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz Şehitlerini Anma programında konuştu. İmamoğlu, "Darbecilerin önünü açanların yeterince hesap vermedikleri düşüncesindeyim" dedi. İmamoğlu ayrıca, "Bugün aynı yanlışın farklı boyutlarının tekrarlanma niyetlerinin ya da emarelerini görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan 15 Temmuz açıklaması: 'Aynı emareleri görmekteyiz'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz Şehitlerini Anma programında açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları anlattı ve '15 Temmuzdan yeterince ders çıkartılmadığı' vurgusu yaptı.

İmamoğlu konuşmasında "Darbecilerin önünü açanların yeterince hesap vermedikleri düşüncesindeyim" dedi.

Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz'un Türkiye'nin en kara günlerinden biri olduğunu belirterek, "Bu kara ve acı günde belki de en kanlı noktalarından birisi tam da İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurumumuzun önünde yaşanmıştır" ifadelerini kullandı.

MECLİSİMİZİ ZAPTETMEYE ÇALIŞTILAR

İBB Başkanı İmamoğlu, darbe girişiminin de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşananları aktararak, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen meclisimizi zaptetmeye kalkıştılar. Bu amaçla kurumlarımızı, değerlerimizi, vatandaşlarımızı hedef aldılar" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz'dan yeterince ders alınmadığını belirterek, "Darbecilerin önünü açan politikaları uygulayan insanların gerekli özeleştiriyi yapmadıklarını ve milletimize hesap vermediklerini düşünmekteyim" ifadelerini kullandı.

''EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR''

İmamoğlu, konuşmasını demokrasi ve millet iradesine vurgu yaparak tamamladı: "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Devletin dini adalettir. Hiçbir güç millet iradesinin üstünde değildir, olamaz" 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ayrıca şunları kaydetti:

"Devletin liyakat esası üzerinden yönetilmesiyle bu memleketin ve bu milletin asla bir zümrenin baskısı altında olamayacağını ifade etmek zorundayız. Hazreti Ali'nin bize emaneti devletin dini adalettir sözü belki de dünya tarihi var oldukça en mühim tavsiyelerden birisidir.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Devletin dini adalettir. Hiçbir güç millet iradesinin üstünde değildir, olamaz."

"AYNI EMARELERİ GÖRMEKTEYİZ"

İmamoğlu, darbe girişimi dönemini hatırlatarak dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Bugün aynı yanlışın farklı boyutlarının tekrarlanma niyetlerinin ya da emarelerini görmekteyiz. İktidarı uyarıp eleştirenleri kolayca düşman ve terörist ilan eden akıl, maalesef bizleri sıkıntıya sokmaktadır.

Bu ülkede bir daha 15 Temmuzlar yaşanmasın istiyorsak bir an önce milletçe, memleketçe kurumlar ve kurallar ülkesi olmak, demokrasiyi eksiksizlik sağlamakla yükümlüyüz. Bir an önce yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü sağlamak zorundayız.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu 15 Temmuz TBMM