Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekrem İmamoğlu’ndan yerel seçim öncesi çarpıcı açıklama: Boş durmayacaklar, umarım yapmazlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ailesinin 30 yıllık şantiye dosyalarına kadar bakıldığını söyleyerek, "Bütün bunlar bize gösteriyor ki boş durmayacaklar. Umarım yapmazlar" ifadesini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’ndan yerel seçim öncesi çarpıcı açıklama: Boş durmayacaklar, umarım yapmazlar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü’den ipek Özbey’e konuşan İmamoğlu, İstanbul’daki ilçe adaylarına kendisinin karar verdiği yönündeki iddialara “Böyle bir şey mümkün mü? Bakınız ben ortak akıl, ortak masa çalışma kültürünü çok yoğun yaşayan ve yaşatan bir insanım” diyerek tepki gösterdi.

“BÖYLE BİR HADSİZLİK MÜMKÜN MÜ?”

Aday adaylarının kendisini aradığını belirten İmamoğlu, “Hepsini dinlemeye çalışıyorum. Ve genel merkezle paylaşıyorum. Daha üst düzey kritik bir husus tespit etmişsem bunu Sayın Genel Başkanımla da paylaşıyorum. Ama bu onların sahasıdır, yani Parti Meclisi’nin sahasıdır, MYK'nın sahasıdır ve buradaki en yetkili ve tek yetkili kişi Sayın Genel Başkan’dır. Dolayısıyla kararların alınma mekanizması oradadır. Böyle bir hadsizlik mümkün mü? Ben kendi konumumu biliyorum, partimin içinde yapmam gereken ve ilgilenmem gereken sahaları da biliyorum. Ama bildiğimi esirgemem, anlatırım, sunarım, bana gelmiş bilgi varsa aktarırım. Bu da benim sorumluluğumdur” dedi.

TEKRARLANAN İSTANBUL SEÇİMLERİ

AKP’nin itirazları sonucu tekrarlanan İstanbul seçimleriyle ilgili konuşan İmamoğlu, "Geçen seçimde göğüslediğiniz güçlükleri, yasal problemleri yine karşınıza çıkarırlar mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

'AİLEMİN 30 YILLIK ŞANTİYE DOSYASINA BAKACAK KADAR HADLERİNİ AŞTILAR'

"Yaşamayacağımızı düşünmek hayalcilik olur. Elbette yaşamak mümkün. İnşallah yaşamayız. Keşke yaşamasak. Ama ne yazık ki bunun emarelerini yakın zamanda gördük. Hakkımızda yapılan soruşturmalar, teftişler, İstanbul'u bırakın 8-9 yıllık Beylikdüzü hikâyelerine dönmeler, benim ailemin 30 küsur yıllık şantiye dosyalarına bakacak kadar teftiş yapan insanlar hadlerini aştılar.

'BOŞ DURMAYACAKLAR, UMARIM YAPMAZLAR'

Ismarlama müfettişler gördük. Hakkımızda verilen mahkeme kararı, bir hakimin dirençli ve adaletli duruşuna dönük hemen bir atama yaparak onun bir karar almasını sağlamak... Bütün bunlar bize gösteriyor ki boş durmayacaklar. Umarım yapmazlar. Çünkü halk nasıl 6 Mayıs'tan sonra nasıl bir demokrasi tokadı attıysa daha büyüğünü 31 Mart seçimlerinde yaparlar."

'AKP'NİN İSTANBUL'DA YÜZDE KAÇ OYU VAR, ONUNLA İLGİLENMİYORUM'

İmamoğlu, siyasetin sokağa yansımalarında bir normalleşme yaşanması gerektiğini de vurguladı.

"Bu bir vicdan köprüsüdür. Ben bu eksikliği hissettim, yaşadım, evlerine girdim. Evlerinden dışarı çıkamayan gencecik anneleri gördüm. Dört yaşına kadar çocuğu olanlara bir anne kart vermemizin temelinde benim bu duygum vardır" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, şunları kaydetti:

"O evlere giderken kimin, hangi partiye oy verdiğine bakmadım ki. Bu arada bu lütuf değil, olması gereken. Dolayısıyla ben artık AKP'nin İstanbul’da yüzde kaç oyu var, onunla ilgilenmiyorum. O annenin cebinde o kart var ya, bebeğin içecek sütü var ya, bir gün nasılsa bir yerde buluşuruz. Çocukluğumdan beri karşılık beklemeksizin iyilik yapmanın çok iyi bir şey olduğu ahlakıyla büyüdüm. Şimdi de görevimi o şekilde yapıyorum. Mutlak bir gün buluşacağız AK Partililerle de."

"İSTER SAYIN CUMHURBAŞKANI İSTER BİR BAŞKASI OLSUN..."

İmamoğlu, belediyenin ötesinde iktidara yönelik açıklamaları ve tutumu hakkında gelen eleştirilere şöyle yanıt verdi:

“İcat olunmamış müdahalelerle karşılaştık. Elimizden mülkümüz alındı, yetkimiz alındı. Paramız verilmedi ya da paramıza el konuldu; olmayacak işler yaşadık. Şimdi bunlara karşı direnç göstermek, hak yemeyen bir insan olarak hakkını da yedirmeme derinliğini, felsefesini toplumun önünde sergilemek gerekmiyor mu? Adı ister Sayın Cumhurbaşkanı, ister bir başkası olsun haksızlık yapıyorsa hukuki çerçevede ona cevabını vermek, bundan geri durmamak gerekiyordu. Yani şunu yapamazdım: Susalım, konuşmayalım, eyvallah diyelim. Ben 16 milyon insanın büyük bir çabasıyla seçildim ve o ikinci tura giderek beni seçen insanlar büyük bir sorumluluk da yükledi. Bu büyük oranda şehirle ilgiliydi, elbette her konuya müdahil değilim. Ama şehri de ucundan ya da köşesinden ilgilendiren bir hususta haksızlık varsa bunun karşısında dik duracaksın dedi bana. Ben de bunu yaptım.”

"BİR YERE TALİP OLMADIM"

İmamoğlu, “halkın kendisine cumhurbaşkanlığı misyonu yüklediği” yorumuna, “Bu bahsettiğiniz biçimde bir yere talip olduğumu söylemedim. Hiçbir zaman benim böyle bir siyasi yolculuğum var demedim” karşılığını verdi. İmamoğlu şöyle devam etti:

“Zorlandığımız anlar oldu ama hiçbir zaman ‘Ben şu olacağım’ demedim. Beylikdüzü'nde de demedim, İstanbul'a gelirken de demedim, şu anda da demiyorum. Şu anda bir hedefimiz var, o da İstanbul'a kaybedilen yıllarını kazandırmak ve bir an önce hak ettiği seviyeye getirmek. Muazzam fırsatları olan bir şehrimiz var ama geri dönülemez hatalarla çok kötülük yapıldı, kendi ifadeleriyle ihanet ettiler İstanbul'a. Çıktığımız yolculuk, bunları ortadan kaldıran bir süreci İstanbul'a kazandırmak yolculuğudur."

Röportajın tamamı için tıklayın.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu yerel seçim İstanbul İpek Özbey