Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'Erdoğan ve Şimşek arasında kriz' iddiasına DMM'den açıklama! Seçim öncesi neler yaşandı?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında kriz ortaya çıktığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

'Erdoğan ve Şimşek arasında kriz' iddiasına DMM'den açıklama! Seçim öncesi neler yaşandı?

Tv100 yazarı Fuat Uğur, "Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek!" başlıklı yazısında yerel seçimlerden önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki iplerin kopma noktasına geldiğini iddia etti.

Uğur, yazısında şu ifadelere yer verdi;

"Erdoğan son kritik dönemeçte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i hayli zorladı “Bir şeyler yap, bu sorunu çözelim” diye. Ama Bakan Şimşek direndi. Öyle ki kabinede yaşanan gerginlik, seçime 15 gün kala Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki ilişkiyi koparmasa da çok tehlikeli bir noktaya taşıdı.

Mehmet Şimşek bakanlığını koydu masaya. Daha önce konuştuklarını ve anlaştıklarını hatırlattı. Küresel sistem ise gerginliği “hissetmiş” gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dolaylı ya da dolaysız mesaj üstüne mesaj yağdırarak Mehmet Şimşek’le çalışmayı tercih ettiklerini, bunun Türkiye’nin güvenilirliğine ve yatırım yapılabilir ülke olmasına büyük katkı sağladığını iletti."

Gündeme oturan iddianın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) açıklama yaptı.

DMM'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı ve kriz küresel sistemin devreye girmesiyle çözüldü' iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iddia edildiği gibi herhangi bir gerginlik yaşanmamıştır. Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürülmeye devam edecektir."


Haber Kaynağı : AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Mehmet Şimşek Recep Tayyip Erdoğan Fuat Uğur