Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan’ın İstanbul planı kulislerden sızdı! ‘İmamoğlu’na karşı…’

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugünkü yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul planını yazdı. Kulislerde dolaşanlara göre Ali Yerlikaya ve Murat Kurum'un ismi farklı çevreler tarafından revaçta. Öte yandan Erdoğan'ın Ankara için umutsuz olduğu iddia edildi.

Erdoğan’ın İstanbul planı kulislerden sızdı! ‘İmamoğlu’na karşı…’

Türkiye 31 Mart 2024’te yerel seçimler için sandık başına gidecek. Muhalefet cephesinde ittifak kapıları tamamen kapanırken, AKP başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 2019’da kaybettiği büyükşehirleri yeniden kazanmayı hedefliyor.

CHP'NİN İBB ADAYI İMAMOĞLU

CHP, 31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde İstanbul’da mevcut başkan Ekrem İmamoğlu’nu aday olarak gösterdi. AKP’nin ise İmamoğlu’na karşı hangi ismi aday göstereceği merakla bekleniyor.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın kulis haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Ekrem İmamoğlu'nun karşısına hangi ismi aday olarak çıkaracağını henüz açıklamayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptırdığı anketlerde "yüzde 1 önde gözüken" kişiyi arıyor. Öte yandan Erdoğan’ın Ankara için umutsuz olduğu iddia edildi.

Babacan'ın yazısından bir bölüm:

"Hiç kimse özellikle İstanbul adayı konusunda kesin bir şey söyleyemiyor.

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve eski Çevre şehircilik Bakanı Murat Kurum öne çıkıyor.

İlginç bir bilgi, Ali Yerlikaya’nın adının aile içinde olumlu karşılandığı, adının öne çıktığı, Murat Kurum için de bazı bakanların ve iş insanlarının devreye girerek, Cumhurbaşkanı’yla görüştüğü aktarılıyor.

AKP yönetimi, Ankara yarışı konusunda umutsuz. Mansur Yavaş’ın seçimi alma olasılığına kesin gözüyle bakılan partide, adaylık konusunda neredeyse hiç çekişme yok. Turgut Altınok veya Veysel Tiryaki’nin olma olasılığı konuşuluyor ama ikisinin de şansı olmadığı belli gibi…"


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Mansur Yavaş Nuray Babacan Recep Tayyip Erdoğan Murat Kurum