Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,2741
Dolar
Arrow
34,2589
İngiliz Sterlini
Arrow
44,7573
Altın
Arrow
2997,0000
BIST
Arrow
8.794

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü: Örgütün kumpasları ve hedefindeki kişiler yeniden gündeme geldi

20 Ekim’de Pensilvanya’da hayatını kaybeden FETÖ lideri Fetullah Gülen’in ölümü, örgütün geçmişteki kumpasları ve suikastlarını yeniden gündeme taşıdı. İşte FETÖ'nün geçmişte hedefinde yer alan kişiler...

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü: Örgütün kumpasları ve hedefindeki kişiler yeniden gündeme geldi

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in hayatını kaybettiği bildirildi. Gülen’in ölüm haberini ilk olarak örgüte yakın internet siteleri duyurdu. Pensilvanya’da yaşayan Gülen’in ölümünü, örgüt üyeleri de doğrularken yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 20 Ekim’de vefat ettiğini açıkladı.

ERGENEKON DAVASIYLA AYNI GÜNE DENK GELDİ 

Gülen’in ölümünün ardından sosyal medya ve kamuoyunda FETÖ'nün geçmişteki cinayetleri ve kumpasları yeniden tartışılmaya başlandı.

20 Ekim tarihi, FETÖ’nün en büyük kumpaslarından biri olan Ergenekon davasında ilk duruşmanın yapıldığı tarihe de denk geliyor. Ergenekon davası süresince yüz binlerce kişi dinlendi, binlerce kişi takip edildi, yüzlerce insan tutuklandı. Kumpas davalarının mağdurlarından bazıları aklandıklarını göremeden yaşamını yitirdi.

İŞTE FETÖ'NÜN HEDEFİNDEKİ İSİMLER

FETÖ'nün geçmişteki suçları sadece kumpas davalarıyla sınırlı değil. Örgüt, kendisine muhalif gördüğü birçok kişiyi hedef aldı. İşte o isimlerden bazıları:

ALİ TATAR

"Amirallere Suikast" davası kapsamında hakkında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılması üzerine Yarbay Ali Tatar intihar etmişti. Bu olay, FETÖ'nün hukuk sistemini nasıl kötüye kullandığını ortaya koyan en acı örneklerden biri oldu.

DEFNE JOY FOSTER

Ünlü oyuncu ve DJ Defne Joy Foster, 2011 yılında hayatını kaybetti. Ölümü, kamuoyunda uzun süre konuşuldu ve Foster’ın, FETÖ elebaşı Gülen’e karşı sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle hedef alınmış olabileceği iddiaları gündeme geldi.

Gülen’in ölümüyle birlikte örgütün geçmişteki suçları ve mağdur ettiği isimler yeniden tartışılmaya başlandı. "Amirallere Suikast" ve "Balyoz" gibi kumpas davalarının savcılarından Süleyman Pehlivan, FETÖ üyeliğinden yargılandı ve 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

TÜRKAN SAYLAN HABLEMİTOĞLU DAVALARI

FETÖ’nün hedef aldığı isimlerden biri de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan’dı. Saylan’ın evine, hastanede tedavi gördüğü dönemde FETÖ'cü polisler tarafından baskın düzenlenmiş ve dava açılmadan hayatını kaybetmişti.

Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu ise 2002 yılında Ankara’da evinin önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesine göre, bu suikastın arkasında da FETÖ vardı. Hablemitoğlu’nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Gülen’in ölümüyle ilgili olarak “Ateşi bol olsun, kötüler gider, kötülükleri nesillerce devam eder...” şeklinde bir paylaşımda bulundu. 


Haber Kaynağı : 12punto

FETÖ Defne Joy Foster Türkan Saylan necip hablemitoğlu