Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

HKP Kadıköy adayı Av. Pınar Akbina: halkın iktidarını sevgiyle kuracağız!

HKP Kadıköy Belediye Başkan adayı Av. Pınar Akbina Karaman, “Yüzyılın felaketi AKP’gillerden kurtulmak için, ranta, vurguna hırsızlığa bıçakla keser gibi son vermek için, halk için, bizzat örgütlü halk tarafından halkla yönetilen belediyeler için oylar HKP’ye” dedi.

HKP Kadıköy adayı Av. Pınar Akbina: halkın iktidarını sevgiyle kuracağız!

Seçim için merak edilen ilçelerden birisi de Kadıköy. CHP’nin yönettiği ilçede, CHP adayı Kösedağı ve TKP adayı Maçoğlu öne çıkıyor. Kadıköy’de uzun süredir çalışma yürüten bir başka adaylar da bulunuyor. Bu adaylardan öne çıkanlardan birisi de Avukat Pınar Akbina Karaman. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Kadıköy adayı.

Pınar Akbina, 12punto’ya yaptığı değerlendirmede, “Biz HKP olarak AKP ve CHP’nin bıçak sırtı yarıştığı yerlerde CHP’ye destek veriyoruz. İBB seçimleri için aday çıkarmadık, Ekrem İmamoğlu’na destek veriyoruz. Elbette CHP’ye eleştirilerimiz var, ama önceliğimiz yüzyılın felaketi AKP’gillerin gitmesi” dedi.

Kadıköy’ün Türkiye’nin en aydın ilçelerinin başında gelen yerlerden biri olduğuna dikkat çeken Akbina, “Burada devrimci soluğumuzu duyurmak için aday olduk. Yüzyılın felaketi AKP’gillerden kurtulmak için, ranta, vurguna hırsızlığa bıçakla keser gibi son vermek için, halk için bizzat örgütlü halk tarafından halkla yönetilen belediyeler için oylar HKP’ye” dedi.

Akbina şöyle devam etti:

“EN FAZLA KADIN VE GENÇ ADAY GÖSTEREN PARTİYİZ’

"Çok mütevazı bir seçim çalışması yürütüyoruz. Hazine yardımımız yok. Üyelerimiz emekçilerden oluşuyor, kampanyamızı onların bağışlarıyla yürütüyoruz. Türkiye’de en fazla kadın ve genç aday gösteren partilerin başında geliyoruz. Hepimizi işimizden kalan zamanlarda bu çalışmaları gönüllülükle yürütüyoruz.

Bir avukatım. İşçi hakları, kadın hakları, çocuk hakları, hayvan hakları için de bir yandan mücadele yürütüyorum.

Bizler bugüne kadar yolsuzluk, rant, vurgun yapanlara karşı, doğa ve çevre katliamlarına karşı 600’e yakın suç duyurusu yapmış bir partiyiz. Laiklik konusunda, Ege’de adalarımızın peşkeş çekilmesine karşı birçok konuda davalarımız, suç duyurularımız var.

Biz Köyceğiz Kuva-yı Milliye Komutanı, ömrünü devrimci mücadeleye adamış Dr. Hikmet Kıvılcımlı’nın düşünce oğulları ve düşünce kızlarıyız. Aynı gelenekten geliyoruz. Şu anki Genel Başkanımız Nurullah Efe de aynı şekilde korkusuzca mücadele ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 12 yıl 8 ay 10 gün cezası var. 47 yıl ceza isteniyor hakkında. Hayvanseverliği ve doğaseverliği yüzünden saldırıya uğradı, onlara hak ettiği cevabı verdiği için ev hapsinde şu anda. Ama sosyal medyadan yayınladığı videolarla yurttaşlara mesajlarını vermeyi sürdürüyor.

‘YÜZYILIN FELAKETİNDEN KURTULMAK İÇİN’

Bu seçimdeki sloganımız; ‘Yüzyılın felaketi AKP’gillerden kurtulmak için, ranta, vurguna hırsızlığa bıçakla keser gibi son vermek için, halk için bizzat örgütlü halk tarafından halkla yönetilen belediyeler için oylar HKP’ye!’

‘SEÇİMLE SINIRLI DEĞİL!’

Mücadelemiz seçimle sınırlı değil. Tek başına çözüm değil. Bundan sonra da mücadelemiz devam edecek. Halk örgütlenmelidir. Sadece oy vermekle olmaz. Başımıza gelenler örgütsüzlüğümüzden... Halkımızla birlikte bu düzeni değiştireceğiz. Gerçek halk iktidarını kuracağız. Gerçek halk iktidarını kuracağız. Bunu da sevgi üzerine inşa edeceğiz. Sevgi olmayan yürekte devrimci duygular yaşamaz. Halkın iktidarını sevgiyle kuracağız!”


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Ekrem İmamoğlu Halkın Kurtuluş Partisi hazine yardımı laiklik HKP Pınar akbina