Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İddia: İmamoğlu çatışma durumunu risk olarak gördü

1 Mayıs’ta iktidarın engellemelerine karşı Saraçhane’ye gelen CHP lideri Özgür Özel’in Taksim Meydanı’na yürümesi bekleniyordu. Ancak Özel’in bu karardan vazgeçerek alandan ayrılması, ‘İBB Başkanı İmamoğlu ile karşı karşıya mı geldi?’ iddialarını gündeme taşıdı.

İddia: İmamoğlu çatışma durumunu risk olarak gördü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Grup Toplantısı’nda 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim’de olacaklarını dile getirmişti.

1 Mayıs sabah Saraçhane’de toplanan partililer ve çeşitli dernek, sendika ve konfederasyonların da yer aldığı kalabalık, CHP liderinin polis barikatına rağmen Taksim’e yürüyeceğini bekliyordu. Fakat alana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile birlikte gelen CHP lideri Özel, kısa bir açıklamanın ardından alandan ayrıldı.

Yaşananlar ‘İmamoğlu ve Özel karşı karşıya mı getirdi?’ İddiasını gündeme getirdi. 

'İMAMOĞLU İLE ÖZEL KARŞI KARŞIYA GELMEDİ'

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, söz konusu iddianın doğru olmadığını yazdı.

Erkin, İmamoğlu’nun “Olası bir çatışma durumunun CHP’nin kapsayıcılığı için risk görüntüsü olabileceğini” söylediği bilgisini edindiğini aktardığı yazısında ayrıca, “Ankara ve İstanbul koridorlarını takip eden bir dostum” diyerek ismini paylaşmadığı kaynağının şu sözlerini aktardı:

“Özgür Özel’in de Saraçhane’den yürüme kararı yoktu ve 1977 işçiyle Taksim’e çelenk koymak istedi ancak bakanlık izin vermedi. Öyle olunca da Saraçhane’ye katıldı ve alandan ayrıldı. İmamoğlu ile Özel karşı karşıya gelmedi.”


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Özgür Özel CHP Aytunç Erkin