Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İYİ Parti lideri Meral Akşener istedi İYİ Partili İbrahim Özkan istifa etti: 'Hür ve müstakilim'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP ile iş birliğini savunan İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın istifasını istediği ortaya çıktı. Özkan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile; "hür ve müstakilim" diyerek istifa etti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener istedi İYİ Partili İbrahim Özkan istifa etti: 'Hür ve müstakilim'

Gazeteci İsmail Saymaz İYİ Parti'nin CHP ile işbirliğine "hayır" demesi üzerine başlayan tartışmalar üzerine, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun'un CHP ile işbirliğini savunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’dan görevinden istifa etmesini istediğini belirtti.

Kendisine ulaşan bilginin ardından İbrahim Özkan'ı aradığını ifade eden Saymaz, Özkan'ın kendisine "İstifamı Akşener istedi. Henüz bir karar vermedim” dediğini aktardı.

Saymaz, yaşananların ardından Özkan ve bir grup partilinin daha istifa edebileceğini kaydetti. Saymaz, söz konusu paylaşımı bir süre sonra sildi.

 

İSTİFA ETTİ

Sosyal medya hesabından iddiaların ardından istifasını duyuran Özkan şunları söyledi:

"Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık “Hür ve Müstakilim” İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum."

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

CHP, yerel seçimlerde İYİ Partiye iş birliği talebinde bulunmuştu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP'nin talebini reddetmişti. İbrahim Özkan, talebin reddedilmesine dair sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı. Özkan, paylaşımında "Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz" ifadelerini kullanmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

ibrahim Özkan İsmail Saymaz İBB İYİ Parti işbirliği yerel seçim Yücel Coşkun