Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti’de CHP krizi! İş birliği çağrısı yapan ismin adaylığı iptal edildi

İYİ Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ayhan Pala’nın, CHP ile iş birliğini savunduğu için adaylığının iptal edildiği öğrenildi.

İYİ Parti’de CHP krizi! İş birliği çağrısı yapan ismin adaylığı iptal edildi

Yerel seçimlere doğru giderken CHP’nin iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti’de sular durulmuyor.

İstifa ve ihraç haberlerinin ardı arkasının kesilmediği İYİ Parti’de bir kriz daha çıktı.

Gazete Duvar'dan Fatih Saygın'ın haberine göre, geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Trabzon'a gelerek katıldığı aday tanıtım töreninde Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ayhan Pala'nın adaylığı iptal edildi.

BÜYÜKŞEHİR'DEKİ GÖREVİNDEN AYRILMIŞTI

Akşener'in katıldığı 'Teşkilat Buluşması'nda adayları belli olan 6 ilçeden biri olan Ortahisar'da Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı görevinden ayrılan Ayhan Pala'nın adaylığı duyurulmuştu.

CHP İLE İŞ BİRLİĞİNİ SAVUNDU

Pala, adaylığının ardından sosyal medya hesaplarında Ortahisar'da CHP ile iş birliğinin şart olduğu mesajları verdi fakat partisinden gelen eleştiriler sonrası bu paylaşımlarını sildi. İl Teşkilatı'nda kriz yaratan paylaşımların ardından dün gece saatlerinde Pala'nın adaylığının iptal edildiği duyuruldu.

‘AÇIKLAMALARI MESNETSİZ’

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan tarafından yazılı yapılan açıklamada Pala'nın iş birliği yapılıp yapılmayacağına dair açıklamalarının mesnetsiz olduğu ifade edildi. Başkan'ın yaptığı yazılı açıklama şu şekilde

"Sayın Pala, seçimlere ‘hür ve müstakil’ gireceğiz kararından sonra aday adaylığı başvurusunu yapmış ve Ortahisar ilçemizin Belediye Başkan Adayı olarak bu yola çıkmıştır. İYİ Parti’nin yetkili kurulları kendisinin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamaları, yetkili kurullarında, yetkili kişilerin talepleri doğrultusunda değerlendirir ve bir karar alır. Alınan bu karar da tüm teşkilatı bağlar niteliktedir. Ortahisar'da iş birliğinin yapılıp yapılmayacağı tartışması adaylığı açıklanan bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi mesnetsizdir"



Haber Kaynağı : 12punto

İYİ Parti Meral Akşener iş birliği Ayhan Pala