Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Partili üst düzey yetkiliden çarpıcı sözler! 'İYİ Parti’nin desteği olmadan belediyeler CHP’de kalırsa...'

CHP’nin yerel seçimlerde iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti’de istifa ve görevden almaların devam edeceği öne sürüldü. Partiden üst düzey bir yetkilinin ise “Seçimlerde büyükşehirleri AKP kaparsa, seçmen faturayı İYİ Parti’ye keser. Ancak İYİ Parti’nin desteği olmadan yine belediyeler CHP’de kalırsa, İYİ Parti siyaset sahnesinden silinir” dediği öğrenildi.

İYİ Partili üst düzey yetkiliden çarpıcı sözler! 'İYİ Parti’nin desteği olmadan belediyeler CHP’de kalırsa...'

Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme kararı alan İYİ Parti’de sular durulmuyor. Genel Başkan Meral Akşener’in Ortahisar Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Ayhan Pala’nın adaylığı, CHP ile iş birliğini savunduğu için iptal edildi.

Öte yandan İYİ Parti kurucularından Ali Kıdık da, Akşener’i sert sözlerle eleştirerek istifa ettiğini açıkladı. Kıdık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Biz ‘ana’ya güvendik. Ama ‘ana’ kötülere kulak verdi. ‘Ana’ kötülere yol verdi. ‘Ana’ kötülere güç verdi” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'DEN KOPUŞLAR DEVAM EDECEK

Cumhuriyet’in haberine göre; İstifa, görevden alma ve ihraç haberlerinin peş peşe geldiği İYİ Parti’de bazı kurmaylar da partiden iş birliğine ilişkin kopuşların devam edeceğini belirtti.

GİK’İN TAVRI SERT

Kurmaylar, GİK’in iş birliği konusunda sert bir tavır gösterdiğini ve işbirliğinden yana görüş bildirenleri saf dışı bırakacağını belirtiyor. Partinin il, ilçe örgütleri ve başkanlık divanında iş birliğinden yana olanların sayısının fazla olduğu kaydediliyor. 

AKŞENER’E KARŞI OYUN

Buna karşın GİK’te çoğunluğun iş birliğine karşı çıkması, “Akşener’e karşı bir oyun” olarak yorumlanıyor. İş birliğine “Hayır” diyen 35 GİK üyesinin, iş birliğinden yana olan 15 GİK üyesini sindireceği öne sürülüyor.

‘İYİ PARTİ SİYASET SAHNESİNDEN SİLİNİR’

Öte yandan partiden üst düzey bir yetkili de “GİK’ten bağımsız olarak, ittifak tartışmalarına girmeden CHP ile diyaloğu sürdürmeliyiz. Seçimlerde büyükşehirleri AKP kaparsa, seçmen faturayı İYİ Parti’ye keser. Ancak İYİ Parti’nin desteği olmadan yine belediyeler CHP’de kalırsa, İYİ Parti siyaset sahnesinden silinir” yorumunu yapıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Ayhan Pala Meral Akşener yerel seçim İYİ Parti iş birliği ittifak