Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken Lütfü Savaş açıklaması! CHP'yi eleştirdi

CHP'nin belediye başkan adaylarını belirlediği süreci eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Aday belirleme sürecini daha sağlıklı yapılmasını isterdim. Aday belirleme sürecinde Lütfü Savaş beyin, bu kadar yıpratılması doğru değil” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken Lütfü Savaş açıklaması! CHP'yi eleştirdi

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TGRT Ankara temsilcisi Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, CHP'nin belediye başkan adaylarını belirlediği süreci eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Olağanüstü kurultay toplama girişiminiz var mı? Dönüyor musunuz?” sorusuna, “Yok hayır öyle bir şey yok. CHP’nin başarılı olması için tabii bizim de arzumuz, herkesin ortak arzusu. Bazı engeller var her siyasi partinin önünde engeller vardır. CHP’nin önünde de engeller vardı. Başarılı olması için herkes elinden geleni yapıyor” diye cevap verdi.

"Size partiden davetler var. Katılmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, “Evet çağrı var söyleniyor zaman zaman. İfade ediliyor ama ben bu çağrının bugün için çok doğru olduğunu sanmıyorum” dedi.

"YEREL SEÇİMLERDE BİR SORUN ÇIKARSA..."

Kılıçdaroğlu'nun "31 Mart Yerel Seçim sonrası CHP’de neler olur?" sorusuna verdiği yanıt ise şöyle oldu;

“Yani yerel yönetim seçim sonuçlarına bakılır. Yerel seçimlerde başarı sağlanırsa hep beraber alkışlarız. Ama yerel seçimlerde bir sorun çıkarsa o zaman tabii doğal olarak oturup hep beraber masaya yatırıp, neden başarı sağlanamadı diye düşünür, tartışılır yani."

ADAY BELİRLEMEDE KILIÇDAROĞLU'NDAN FİKİR ALINDI MI?

Kılıçdaroğlu, CHP'nin açıkladığı belediye başkan adaylarını da değerlendirdi. "Aday belirlemede sizin fikrinizi sordular mı?" sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

“Yok hayır. Şöyle bizim partinin geleneğinde görüş sorulmazsa partinin eski genel başkanları görüş beyan etmezler. Yani ben de aynı geleneği sürdürüyorum. Eğer bir görüş sorulsaydı düşüncelerimi ifade ederdim. O sorulmadığı zaman tabii doğal olarak biz partinin iradesine saygı gösteririz yani.."

"LÜTFÜ SAVAŞ'IN BU KADAR YIPRATILMASI DOĞRU DEĞİL"

"Aday belirleme sürecinde en çok rahatsız eden ne oldu?" sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Şöyle aday belirleme sürecini daha sağlıklı yapılmasını isterdim. Aday belirleme sürecinde Lütfü Savaş beyin, bu kadar yıpratılması doğru değil. Doğru değil yani. Aday belirlediyseniz arkasında duracaksınız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Fatih Atik'in "CHP'de şimdi sizden sonra Ekrem Bey bir yerde Özgür Bey bir yerde. Cumhuriyet Halk Partisi ülkeyi kuran parti. CHP ikili yapılıyı kaldırır mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi;

“Ben parti içi sorunları hiç konuşmadım. Parti içi sorunları onlar bizim kendi iç sorunlarımız. Bu tür sorulara cevap vermiyorum zaten."

 


Haber Kaynağı : İHA

aday belirleme belediye başkan adayları Cumhuriyet Halk Partisi CHP Kemal Kılıçdaroğlu Lütfü Savaş