Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kulisler hareketlendi: İYİ Parti ile CHP arasında 2 büyükşehirde iş birliği iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti’nin 31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde iki büyükşehirde iş birliğine gidebileceği öne sürüldü.

Kulisler hareketlendi: İYİ Parti ile CHP arasında 2 büyükşehirde iş birliği iddiası!

Türkiye 31 Mart 2024’te yerel seçimler için sandık başına gidecek.

Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme kararı alan İYİ Parti ile CHP arasında iki büyükşehirde iş birliği yapılabileceği iddia edildi.

CHP lideri Özgür Özel'in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdiği iki görüşmede Akşener'e, “Balıkesir sözünü” hatırlattığı, Akşener'in ise “Sözümü hatırlıyorum” dediği öne sürüldü.

Mayıs seçimleri sonrasında İYİ Parti kaynaklı söylemlerle iki parti arasında gerilen ilişkilere karşın Özel, geçtiğimiz günlerde Akşener'e ablası Mualla Özen'in vefatı dolayısıyla bir taziye ziyareti gerçekleştirdi.

"SÖZÜMÜ HATIRLIYORUM"

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; CHP'de 12 Şubat günü saat 14.45’te başlayan ve 13 Şubat sabah saatlerine kadar devam eden aday belirleme mesaisinde CHP'li Özgür Özel'in Balıkesir’le ilgili önemli bir gelişmeyi PM üyelerine aktardığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, CHP ve İYİ Parti arasında iki büyükşehirde iş birliği sağlamaya dönük temaslar sürüyor. Akşener'in CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Akın’ın desteklenmesi karşılığında Ordu Büyükşehir Belediyesi için destek talep ettiği de iddialar arasında yer aldı.

Parti kaynakları, İYİ Parti'nin Balıkesir’de CHP adayının desteklenmesi karşılığında Ordu'da ve Balıkesir'in Susurluk ilçesinde destek istediğini aktardı. Hem CHP hem de İYİ Parti kanadının Ordu ve Balıkesir özelinde iş birliğine sıcak baktığı ve üç seçim çevresinde iş birliği ihtimalinin 20 Şubat’a kadar sonuçlanacağı belirtildi.

UZLAŞILIRSA TURHAN ÇÖMEZ ADAYLIĞI GERİ ÇEKİLECEK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi üzerinde uzlaşılması halinde İYİ Parti'nin Balıkesir adayı Milletvekili Turhan Çömez’in adaylığı geri çekilecek. İYİ Parti, Balıkesir’de CHP’nin adayını destekleyecek. Ordu için Zekai Sana’nın, Balıkesir'in Susurluk ilçesi için ise Hakan Yıldırım Semizel’in adaylığını duyuran CHP ise bu isimleri çekerek her iki seçim çevresinde de İYİ Parti'nin adayını destekleyecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Akın Balıkesir Meral Akşener Ordu Özgür Özel iş birliği