Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kurultay hazırlıkları başladı: Saadet Partisi'nde Karamollaoğlu'nun yerine 5 aday

Yerel seçimlerde yüzde 1,09 oy alan Saadet Partisi’nde kurultay hazırlıkları başladı. Görevi bırakma kararı aldığı iddia edilen Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu’nun yerine genel başkanlık için 5 aday konuşuluyor.

Kurultay hazırlıkları başladı: Saadet Partisi'nde Karamollaoğlu'nun yerine 5 aday

Türkiye, 31 Mart Yerel Seçimleri'ni geride bırakırken siyasi partilerde de değişim rüzgarı başladı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kurultay kararı alarak aday olmayacağını açıklamasının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da görevi bırakacağı iddia edildi.

Saadet Partisi'nde önümüzdeki günlerde kurultay tarihinin netleşmesi bekleniyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Saadet Partisi kaynakları ekim sonu ya da kasım ayı başında kurultayın yapılabileceğini kaydediyor. Parti kulislerine göre yaklaşık 8 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Temel Karamollaoğlu parti kurullarında, önümüzdeki aylarda yapılacak olağan kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Karamollaoğlu'nun görevi bırakma kararının ardından Saadet Partisi koridorlarında hareketlilik başladı.Kulislerde Karamollaoğlu'nun yerine 5 isim ön plana çıkıyor.

Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan, Karamollaoğlu’ndan önce genel başkanlık yapan Mustafa Kamalak ile eski milletvekili Abdulkadir Karaduman genel başkan adaylığı için adı geçen siyasetçiler.

Partililer genel başkan aday belirleme sürecinde teşkilatların görüşü ve Genel İdare Kurulu üyelerinin etkili olacağını ancak birden fazla adayın liderlik için yarışacağı bir kurultayın sürpriz olmayacağını kaydediyor.


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Birol Aydın Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu kurultay