Muhalefet partilerinden TBMM’ye olağanüstü toplantı çağrısı
Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararı sonrası, bazı muhalefet partileri TBMM’nin 16 Ağustos'ta olağanüstü toplanması talebiyle ortak başvuru dilekçesini Meclis Başkanlığı'na sundu. Muhalefet, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin korunması için Meclis’i göreve çağırdı.
Anayasa Mahkemesi'nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği karar sonrası, bazı muhalefet partileri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 16 Ağustos'ta olağanüstü toplanması talebiyle hazırladıkları ortak başvuru dilekçesini Meclis Başkanlığı'na sundu.
Başvurunun ardından CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Meclis'te ortak bir basın açıklaması yaptı.
İMZALARI MECLİSE SUNDUK
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TİP Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın Anayasa Mahkemesi tarafından kesinleşmediğini belirterek, "Anayasa Mahkemesi’nin kararı sonrasında bir kesin hükmün bulunmadığını tespit ettik. Bu çerçevede Can Atalay’ın milletvekilliğinin devam ettiğini düşünüyoruz. Bu durumu görüşmek üzere TBMM’yi 16 Ağustos Cuma günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırmak üzere imzaları Meclis Başkanlığı'na sunduk" dedi.
Günaydın, Meclis Başkanlığı'na sundukları çağrı metninde CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti, TİP ve EMEP'in temsilcilerinin imzalarının yer aldığını ifade etti.
Meclis’in tatil döneminde olağanüstü toplantıya çağrılma yetkisinin Cumhurbaşkanı'na, Meclis Başkanı'na ve milletvekillerinin beşte biri kadar imza toplandığında kullanıldığını hatırlatan Günaydın, "Bu başvuruyu çok daha fazla milletvekili imzasıyla yaptık. Meclis Başkanı’nın en geç 7 gün içinde Meclis'i toplantıya çağırması gerekiyor. Bu görüşmenin sonucunda hukuka uygun bir karar alınmasını umuyoruz" diye konuştu.
YARGININ MAĞDUR ETTİĞİ İNSANLARIN HAKLARINA KAVUŞMASINI BEKLİYORUM
TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, imza veren parti temsilcilerine teşekkür ederek, "Bu tartışma, Can Atalay’ın milletvekili olup olmadığı meselesinin ötesinde, Türkiye’de hukuk ve demokrasi normlarının egemen olup olmayacağına dair bir tartışmadır. Yargının mağdur ettiği insanların haklarına kavuşmasını umut ediyoruz" dedi.
MECLİS'E TOPLANMAYA DAVET EDİYORUZ
DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Anayasa'ya uymanın bir zorunluluk olduğunu belirterek, "16 Ağustos'ta Can için Meclis'i toplantıya davet ediyoruz. Meclis, üzerine düşen görevi yapmalıdır" ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE ANTİDEMOKRATİK SÜREÇLERİ GERİDE BIRAKACAK
Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, 16 Ağustos tarihini hukukta rasyonel politikalara dönüş için bir fırsat olarak gördüklerini belirterek, "Türkiye, bu antidemokratik süreçleri geride bırakacak. Umuyoruz ki 16 Ağustos'ta TBMM’de alınacak kararla Türkiye, yeniden Anayasa’nın kıymetini anlayacak bir düzeye gelir" dedi.
PARLEMENTOYA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin ise, "Parlamentoya büyük görev düşüyor. Hukukun üstünlüğüne ve işleyişine olan inancımızı kaybettiğimizde, ne hukuk devletinden ne de parlamentodan bahsedebiliriz" şeklinde konuştu.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Jose Mourinho'dan Ronaldo ve Talisca açıklaması!
BEDAŞ 24 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
Galatasaray Bodrum FK’yi yenerken, Muslera ve Kerem arasında gerginlik
Teğmenlerin Komutanlarının 'Suçu'!...
Bolu'da kar yağışı kazaya neden oldu, otoyol ulaşıma kapandı
Öğretmenler Gününde, Eğitim Devrimi için bir manifesto
CHP'li Belediye Başkanı Günay'ın oğlu son yolculuğuna uğurlandı
Narin’in ölümünde şüpheler artıyor! Teker teker inceledi
23 Kasım Cumartesi reyting sonuçları
Muslera ve Kerem Demirbay arasında gerginlik