Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Özgür Özel, Erdoğan'ın deprem sözünü hatırlattı: 'Osmaniye'yi de kandırmış'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye'deki seçim ofisinde partililerle buluştu. Emekli maaşlarına dikkat çeken Özel, Kurultay'da 11.kez Genel Başkan seçilen Devlet Bahçeli'ye de geçmiş olsun dileklerini iletti. Özel ayrıca, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem konutu sözlerini hatırlattı.

Özgür Özel, Erdoğan'ın deprem sözünü hatırlattı: 'Osmaniye'yi de kandırmış'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin seçim ofisinde konuştu. 

BAHÇELİ'YE 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

Bugün 11.kez Genel Başkan seçilen MHP lideri Devlet Bahçeli'nin memleketinde olduklarını hatırlatan Özel, "Bugün, sabah bir haber okuduk. Sayın Bahçeli bir kaza geçirmiş, omzu incinmiş, kolu incinmiş. Buradan memleketinden kendisine geçmiş olsun diyorum, saygılarımı iletiyorum" dedi.

EMEKLİ AÇIKLAMASI

Erdoğan'ın kendisine yönelik 'Emeklileri kışkırtıyor' dediğini aktaran Özel, "Tayyip Bey doğru söylüyorsun. Emeklilerimizin diyarına geldim. Onları sana karşı kışkırtmaya geldim. Emeklilerin kışkırtılmak için, ayağa kalkmak için bana mı ihtiyacı var kardeşim? dedi.

"OSMANİYE'Yİ DE KANDIRMIŞ"

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası verilen deprem konutlarını hatırlatan Özel sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Osmaniye'de 1010 vatandaşımızı kaybettik, Allah bir daha böyle deprem göstermesin. Tüm yerel yöneticilerin görevi doğal afetlere, sellere ve depremlere dirençli kentler yaratmak. Osmaniye'ye tüm Türkiye ile birlikte bir söz verildi. Tayyip Bey çıktı dedi ki; 'Türkiye'de 650 bin konuta ihtiyaç var. Bu konutları 1 yıl içinde yapacağız.' Dedik ki; 'Sen 1 yılda bunları yapmazsın.' 1 ay sonra '319 bin konut yapacağım' dedi. Şu ana kadar Türkiye'de 45 bin 900 konut teslim etti. Yüzde 7. 100 depremzedenin 93'üne verdiği sözü tutmadı. Yine konteynerlerde, yine çadırlardalar. 

Ama Osmaniye'ye geldiğimde de aynı ifadeyi kullanmıştım. Osmaniye Valisi karşı çıktı sonra da bir açıklama yaptı. Açıklama beni doğruluyordu ama o gün söyledim. 'Bakın Osmaniye'ye verilen sözü takip edeceğim, 1 yılın sonunda yüzde 10'unu bile vermiyorsunuz; kandırıyorsunuz' dedim. Aklı sıra beni yalanladı, verdiği rakamlar beni doğruladı. 6 Şubat'ın üstünden de 1 yıldan fazla geçti. Osmaniye'de konut ihtiyacı 20 bin 502. Kaç konut teslim ettiler? Bin 976, yüzde 9,6. Özgür Özel ne hesap ettiyse ne söylediyse öyle. Osmaniye'de 10 kişiden 1'i içeride, 9'u dışarıda. Şu an toplam 8 bin konutun ihalesi yapıldı, kimi temelde, kimi projede, kimi kaba inşaatta ama 12 bin 500 konuta da daha çivi çakılmadı, ihalesi bile yapılmadı. 

Şimdi görünen şudur; Osmaniye ve deprem bölgesi seçimden önce verilen sözler tutulmamıştır, yalnız bırakılmıştır. Peki, Hatay'a diyordun ki; 'Bak Hatay oyu bana vermedin, hizmet almadın, mahzun kaldın.' Hatay'ı geçmiş seçim için cezalandırıp gerçek seçim için tehdit ediyordu, şantaj yapıyordu. Kardeşim Osmaniye Cumhur İttifakı'nda, Hatay gibi 25 bin kişi değil; 1000 kişi vefat etti. Hatay'ın 25'te 1'i kadar binaya ihtiyaç var. Toplu 25 bin konut vereceksin ama Hatay'da durum neyse, Osmaniye'de de durum öyle. Demek ki neymiş? İktidardan yana olmakla, aynı ittifakta olmakla sorun çözülmüyormuş. Demek ki neymiş? Tayyip Bey Hatay'ı da kandırmış, Osmaniye'yi de kandırmış."


Haber Kaynağı : 12punto

Özgür Özel Osmaniye 6 Şubat Deprem