Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel’den Bakan Tekin’e ‘cemaatle protokol’ tepkisi

İzmir’de konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cemaat ve tarikat yapılanmalarını STK olarak nitelendiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tepki gösterdi.

Özgür Özel’den Bakan Tekin’e ‘cemaatle protokol’ tepkisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Menemen'de, Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki'nin Şehit Edilişinin Yıldönümü Programı’na katıldı.

Törenin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yüklendi.

"BU HADSİZLİĞİ KABUL ETMİYORUZ"

Özel'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Yakasına Atatürk resmi takmayanlara haddini bildirenleri, o resmi asmayanlarla uyaranları aynı kefeye koyup soruşturma açmak hadisizliktir. bu hadsizliği kabul etmiyoruz.

"TEKİN'İN STK DEDİĞİ CEMAATLER ALADAĞ'DA YANAN YURDU YAPANLARDIR"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir takım cemaat ve tarikatları sivil toplum örgütü olarak niteleyip, yapılan protokolleri savundu. Tekin'in STK dediği, o cemaatler, tarikatlar, Aladağ'da yanan yurdu yapanlardır. Yoksul kız çocuklarının cayır cayır yanmasına neden olanlardır. Onların protokol yaptıkları, Ensar Vakfı'nın yurtlarında tacize, tecavüze uğrattıkları küçük çocukları koruyamayan, onları istismar edenlerdir. Onların protokol yaptıkları barınma sorununu, ailelerin çaresizliğini istismar ederek yurtlarına aldıkları çocukların zihinlerini yıkamaya çalışarak bu vatana, millete, bayrağa değil, başka bir sapkın inanç ve inanışa bağlayarak onları cumhuriyet düşmanı, Atatürk düşmanı yapmaya çalışanlardır.

Yusuf Tekin'e sesleniyoruz; sizin bu milletin çalışkan, namuslu, çilekeş, yoksul ailelerinin çocuklarını alıp da sadece size ideolojik bir zemin yaratmak için onları istismar etmenize izin vermeyeceğiz."


Haber Kaynağı : 12punto

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Özgür Özel Yaşar Güler