Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş Erdoğan'a seslendi: 'Beni de öldürecekler haberiniz olsun'

Ankara'da suikaste uğrayan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Fatih Altaylı'ya konuk oldu. Ayşe Ateş, Sinan Ateş cinayetinin ayrıntılarını, Ülkü Ocakları'ndan ayrılış sürecini anlattı. Ayşe Ateş ayrıca, ölüm tehdidi aldığını belirterek savcılara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Ateş, "Beni de öldürecekler haberiniz olsun" dedi.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş Erdoğan'a seslendi: 'Beni de öldürecekler haberiniz olsun'

Fatih Altaylı’nın programına bu hafta Ankara'da uğradığı suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş konuk oldu.

Fatih Altaylı’nın sorularına yanıtlayan Ayşe Ateş, cinayet sürecini ayrıntılarıyla anlattı.

Sürekli tehditler aldığını belirten Ateş, 'bu devran böyle gitmez, hepsinden tek tek hesap sorulur' dedi.

Ayşe Ateş’in açıklamaları şöyle:

"PARTİNİN KAPILARINI SİNAN'A KAPATTILAR"

Sinan ateş başına böyle bir şey geliceğini nasıl anladı?

Görevi bıraktıktan sonra Sinan okula gidip gelmeye başladı. Daha fazla ders almaya başladı.Bunun yanında yine siyasi faaliyetlerini sürdürüyordu. Partiyle ilişkisi sürmüyordu. Çünkü partinin kapılarını Sinan’a kapattılar. Oraya bir duvar örüldü ve partinin kapısından içeri giremiyordu.

Bayramda Devlet Bahçeli’nin özel kalemini aradı ve bayramlaşmaya gelmek istediğini söyledi. ‘Hayır gelemezsin’ diye cevap geldi.

Sinan ‘beni öldürücekler tehdit ediyorlar’ diye aradı, 'git seni abin kurtarsın' dediler. Abiden kastı İsmet Büyükataman. Aralarında baba- oğul ilişkisi vardı

SİNAN ATEŞ CİNAYETİNİN PERDE ARKASI

Sinan’I öldürmeye 9-10 ay önce karar vermişler ve bunun alt yapısını hazırlamışlar.Önce itibarını yerle bir edelim. Çünkü Sinan çok seviliyordu. Öldürmeden önce bunu yerle bir edelim ki teşkilatlar tepki vermesin. Toplumda infiale yol açmasın. Zeminini oluşturdular. Tutmadı. Çünkü attıkları iftiranın hiçbir belgesi yok.

Bu defa tehdite başladılar. Fetöcü Sinan, hesabını vericeksin Sinan, davaya ihanet ettin gibi tehditler ederek siyasi çalışmalarını bıraksın istiyorlar. Öne çıksın istemiyorlardı. Onların siyasi hesaplarına ters düştü Sinan Ateş’in varlığı

“Bu düşmanlık Sinan Ateş’i kendilerine rakip görenlerin düşmanlığı. Kendi ideolojisindeki bazı grupların bu gruplardan bir taneside Ahmet Yiğit Yıldırım’ın önderlik ettiği kendi çevresi bu cinayeti işleyenler.

Ahmet’e de yürü diyenler var. Emre Yüksel denilen aşağılık adamın ev adresi bile Ülkü Ocakları Genel Merkezi. Bir de ilişkisi yoktur diyorlar

"SİNAN BU ÜLKEYİ YÖNETMEK İSTİYORDU"

Sinan ateşi ülkü ocakları başkanlığından kim aldı?

Devlet Bahçeli bir gün yanına çağırdı. Evladım dedi ‘ben seni görevden almıyım sen görevi bırak’. Bir gerekçe yok. Sinan sormadın mı niye’ soramazsın’ dedi. Hiç kimse ona neden sorusunu soramaz.

Sinan’da okulun akademik çalışmaları nedeniyle görevimden istifa ediyorum şeklinde görevinden bıraktırıldı. Ayrıldıktan sonra tehditler arttı. Sinan tehditleri dikkate almadı. Yaptığı işlerden vazgeçmedi. Çünkü Sinan bu ülkeyi yönetmek istiyordu. Davalar açtı ve hepsine takipsizlik kararı çıktı”

'GİT SENİ ABİN KURTARSIN'

Sinan Ateş’in koruması ve silahı yok mu?

Ruhsatlı silahı var. Koruması yok ama olaydan hemen önce Sinan bir girişimde bulundu ve Devlet Bahçeli’yi aradı. Özel kalem Murat Çeliker ‘git seni abin kurtarsın’ diyip telefonu suratına kapattı. İsmet Büyükatman’da bütün bu cinayetin taşları döşenirken hiçbir girişimde bulunmadı. Hiçbir şeye sesini çıkarmadı. Bütün MHP biliyordu ama Devlet Bahçeli’ye aktarılan farklıydı.

Devlet Bahçeli kimseyi öldürtmez. Bu onun tarzı değildir. Cinayet emrini Devlet Bahçeli’nin verdiğine beni kimse ikna edemez. Ancak bu cinayetin işleneceğini herkes biliyordu. Kimse de sesini çıkarmadı niçin koltuklarının bekası için”.

"DAVAYI UZATMAK VE YIPRATMAK İSTİYORLAR"

İddianamede neler eksik?

“Benim ifadem hiç dosyada yok. Benimle birlikte birkaç arkadaşın daha. Çünkü ben isim isim saymışım. Benim cümelelerim dahi olmayan kendilerince bir şeyler yazıp koymuşlar oraya. Çünkü bunun üzerinden bu cinayeti karartmak isteyenlerin eli duruyor ve bu dosyayı sulandırmak istiyorlar. Uzatmak, yıpratmak istiyorlar”

"KAPILAR ARKASINDA AYŞE ATEŞ CİNAYETİ TASARLANIYOR"  

Ayşe Ateş’e yönelik bir tehdit var mı?

“Evet bana yönelikte tehdit var. Sinan için işletilen süreç benim içinde başladı. Şimdi imalarla başladılar. Ben yaptığım açıklamadan sonra Emirhan Sallıtepe Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanı şöyle bir paylaşım yapıyor. ‘Hedef gösteren hedef olur’.

Ben Ahmet Yiğit Yıldırım’ın azmettirici olduğunu söyledikten sonra böyle bir paylaşım yapıyor. Tıpkı Sinan’a yapıldığı gibi.

Kapılar arkasında artık Ayşe ateş cinayeti tasarlanıyor. Ben koruma başvurusunda bulundum. Ben burada ilan ediyorum. Ayşe ateşide öldürücekler haberiniz olsun. Sayın cumhurbaşkanım benide öldürücekler haberiniz olsun

İki evladını tek başına büyütecek onlara bir gelecek hazırlamaya çalışan aynı zamanda babalarının katillerine de bu hesabı sormaya çalışan bir kadın bir anneyim ve benim yanlarımda olmalarını istiyorum.

"BU DEVRAN BÖYLE GİTMEZ"

Umudunuz var mı?

"Umudum var. Ben sonuna kadar mücadele edeceğim. Elbet bir gün bir şeyler değişir. Bu devran böyle gitmez. Hepsinden tek tek hesap sorulur. Benim elimde büyük bir arşiv var tehdit edenler, hakaret edenler. Bunların çoğununda suçla ilişiği çıkacak.

İyi bir avukat komisyonu oluşturuyorum. Hesapları ve sandıkları kadar kolay olmayacak bu iş".


Haber Kaynağı : 12punto

Ayşe Ateş Sinan Ateş Fatih Altaylı MHP Devlet Bahçeli