Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Oğan ilk kez konuştu! "Kılıçdaroğlu kazansaydı..."

Sinan Oğan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Altılı Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeleri halinde Türkiye'nin yeniden seçime gideceğini söyledi.

Sinan Oğan ilk kez konuştu!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir anda o güne kadar eleştirdiği Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alan Sinan Oğan, seçimlere ilişkin ilk kez konuştu.

"EKONOMİK KRİZ, SİYASAL KAVGA DERİNLEŞECEKTİ"

Türkiye İttifakı Partisi Mersin İl Başkanlığı'nın açılışında konuşan Oğan, “Bugün gördük ki Altılı Masa, Türkiye'yi yönetme iktidarında değilmiş. Net bir şekilde görüyoruz ki, eğer biz Altılı Masa adayını destekleseydik ve cumhurbaşkanı seçtirseydik, Türkiye bugünlerde yeniden seçimi konuşuyor olacaktı. Türk ekonomisinde kriz olacaktı, Türkiye'de siyasal kavga giderek derinleşecekti” dedi.

Oğan, seçimlerin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini şöyle anlattı:

Biz ikinci turda hangi adayı destekleyeceğimize karar vermeden önce, seçimlerin ikinci tura kalacağını, seçimlerde Türk milliyetçilerinin kilit pozisyonunda olacağını, seçimlerde HDP'yi kilit olmaktan çıkaracağımızı ve seçimlerin merkezine Türk milliyetçilerini oturtacağımızı, seçimlerin ikinci turunda Türk milliyetçileri kimi desteklerse onun kazanacağı sözünü vermiştik. Biz Allah'a şükür bütün sözlerimizi sizin sayenizde gerçekleştirmiş olduk. Daha önce ifade ettiğimiz gibi tabanımızla bize oy ve imza veren arkadaşlarımızla elbette hepsiyle konuşmak mümkün olmasa da önemli bir kısmıyla yaptığımız istişarelerde ve bizim liderlerle yapmış olduğumuz görüşmelerde ortaya şöyle bir tablo çıktı; Millet İttifakı parlamento çoğunluğunu kazanamamış ve seçimlerin ilk turunda da mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4-5 puan gerisinde kalmıştı. Kılıçdaroğlu ile masaya oturduk kendisine şu soruyu sordum, '

"PARLAMENTOYLA NASIL ÇALIŞACAKSINIZ, DİYE SORDUM"

Kılıçdaroğlu, siz parlamentoda çoğunluğu beklentilerin aksine kazanamadınız. Peki, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sizi desteklediğimiz takdirde sizin cumhurbaşkanı olmanız durumunda parlamentoyla nasıl çalışacaksınız? Sizin gönderdiğiniz karar ve kararnameler parlamentodaki Cumhur İttifakı çoğunluğuyla geri geldiğinde ne yapacaksınız? Ülke ekonomisi son 3 senedir 2023'te ifade etmiştim bunu, kötü yönetiliyordu ve maalesef ki ekonomimiz oldukça kırılgan bir noktadaydı. Siz ülkenin bir krize girmesini, parlamento ve Cumhurbaşkanlığı çatışmasıyla ülkede oluşacak bir krizi nasıl önleyeceksiniz?' dediğimde, ‘Bunu önlemek maalesef ki mümkün olmayacak’ dedi. ‘Peki çözümünüz nedir?’ dediğimde, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde ülkeyi yeniden seçime götüreceğini ifade etti” 


Haber Kaynağı : 12punto

Sinan Oğan Kemal Kılıçdaroğlu