Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Sinan Oğan'dan milliyetçi partilere gönderme

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP ile yaptığı ittifakla dikkat çeken Sinan Oğan, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Sinan Oğan'dan milliyetçi partilere gönderme

31 Mart Yerel Seçimleri, CHP'nin kazandığı zaferle öne çıkarken özellikle Zafer Partisi, İYİ Parti ve MHP gibi milliyetçi tabanı temsil eden partilerin yaşadıkları oy kaybı da dikkat çekti.

Cumhur İttifakı ile seçimlere giren MHP başarılı bir performans sergileyemezken en dikkat çeken başarısızlık ise İYİ Parti hanesine yazıldı.

Yerel seçimlere hür ve müstakil bir şekilde gireceklerini açıklayan İYİ Parti ciddi bir kan kaybı yaşarken ortaya çıkan bu tabloya bir değerlendirme de Sinan Oğan'dan geldi.

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercihinin AKP'den yana olduğunu söyleyen Oğan, yerel seçim sonuçlarına dair şu değerlendirmeyi yaptı:

"Büyük bir olgunluk ve demokratik bir havada geçen yerel seçimlerin ülkemiz ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kazanan adayları tebrik ediyorum. 

Seçimlerin özellikle de Türk Milliyetçileri açısından ciddi bir şekilde masaya yatırılması ve değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçimin merkezi haline getirdiğimiz Türk milliyetçilerinin, kendisini temsil iddiasındaki partilerin maalesef bu seçimlerde gerekli başarıyı gösteremedikleri görülmektedir. 

Türk siyaseti yeni bir nesil değişimi arefesindedir. Önümüzdeki kısa süre zarfında bu konuda bir değerlendirme ve “Yol Haritası”nı sizlerle paylaşacağım."


Haber Kaynağı : 12punto