Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Siyasilerden bayram mesajı: Hangi lider ne söyledi?

Kurban Bayramı arifesinde siyasi liderler de bayram mesajlarını yayımlamaya başladı. Bayram mesajlarında siyasilerin gündeme ilişkin göndermeleri de dikkat çekti.

Siyasilerden bayram mesajı: Hangi lider ne söyledi?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı.

Erdoğan, "Vasıl olduğumuz Kurban Bayramınızı gönülden tebrik ediyorum. Bu mübarek günlerin milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Siyasette oluşan yumuşama ikliminin milletimizin tekrar kucaklaşmasına katkı sağladığını memnuniyetle müşahade ediyoruz. İnşallah hep birlikte gönül gönüle vererek bu bayramı tam anlamıyla bir kardeşlik şölenine dönüştüreceğimize inanıyorum" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL KURBAN BAYRAMINI KUTLADI 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye'nin normalleşmesi, siyasetin rotasının yeniden millete çevrilmesini, siyasetin gündeminin sadece halkın gündemi etrafında şekillenmesini gerektirmektedir. Son seçimlerin birinci partisi olarak, normalleşme sürecinde önemsediğimiz asıl mesele budur." ifadesini kullandı.

Özel, Kurban Bayramı mesajında, bayramların, hoşgörü ve bir arada yaşama kültürünün öneminin daha iyi anlaşıldığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularını artıran günler olduğunu belirtti.

Ülke ve yurttaşların, yanlış siyasi tercihler nedeniyle uzun süredir ekonomik zorluklar yaşadıklarını dile getiren Özel, "31 Mart yerel seçimlerinde siyasi ve ekonomik tercihleri halkın onayını alamayan Cumhurbaşkanlığı kabinesi ise vergide adaleti sağlayacağına, asgari ücreti artırmama fikrinden vazgeçeceğine, en düşük emekli maaşını artıracağına, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenlemelerin hazırlığını yapmaktadır." açıklamasını yaptı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerden olan eğitim emekçileriyle İstanbul'da, emeklilerle Ankara'da, çay üreticileriyle Rize'de ve hububat üreticileriyle Hayrabolu'da bir araya gelerek, sorunlarını duyurduklarını aktaran Özel, Kurban Bayramı'nın ardından Gebze'de emekçilerle, asgari ücretlilerle bir araya geleceklerini bildirdi.

- "Sosyal belediyecilik uygulamalarını genişleteceğiz"

Yurttaşların daha yaşanılabilir koşullarda hayatlarını sürdürebilmesi, mahkum edildikleri açlık ve yoksulluk sınırından kurtulabilmeleri için çaba harcamayı sürdüreceklerini ve yönettikleri yerel yönetimlerde sosyal belediyecilik uygulamalarını genişleteceklerini belirten Özgür Özel, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin normalleşmesi, siyasetin rotasının yeniden millete çevrilmesini, siyasetin gündeminin sadece halkın gündemi etrafında şekillenmesini gerektirmektedir. Son seçimlerin birinci partisi olarak, normalleşme sürecinde önemsediğimiz asıl mesele budur.

Tüm İslam alemi ve tüm insanlığın yüreğini acıtan Gazze'deki katliama karşı Filistin'i tanıma kararı alan Avrupa ülkelerine yenilerinin eklenmesini diliyor, dünyanın bu mezalim karşısında sessizliğini bozmasını temenni ediyorum."

Kurban Bayramı'nı kutlayan Özel, bayramın tüm İslam coğrafyasına huzur ve barış getirmesini diledi.

BAHÇELİ ZEHİR ZEMBEREK

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bayram mesajında ise dikkat çeken ifadeler yer aldı:

Temennim, bayram günleri münasebetiyle herkesin vicdan muhasebesi yapması, samimi şekilde meseleleri ele almaları, tahammül eşiklerimizi zorlama yanlışından dönmeleridir.

Bir yanda yumuşaklık pozu veren, diğer yanda meşrep ve müktesebatındaki nefreti yağdıran siyasi hasis ve hırçın zihniyetlerin ikiyüzlülüğü utanç verici düzeylerdedir.

Fitne fesat kışkırtıcılığıyla dava ve camiamızı Türk düşmanlarının siparişiyle yargılama ve terörize etmeye kalkanlar bedelini adalet ve millet nezdinde ağır ödeyecektir.

BAKAN YERLİKAYA'DAN HEM UYARI HEM KUTLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "KurbanBayramı ülkemize ve başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere, tüm İslam alemine hayırlar getirsin inşallah." ifadesini kullandı.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından Kurban Bayramı dolayısıyla paylaştığı video mesajında, bayrama kavuşmanın sevincinin yaşandığını belirtti.

Bayramların, sevginin, vefanın ve fedakarlığın simgesi olduğuna vurgu yapan Yerlikaya, bayramların paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel hali olduğunu dile getirdi.
Yerlikaya, bayramda yola çıkacak vatandaşlara seslenerek, şunları kaydetti:

"Sevdiklerine kavuşmak için yollara çıkacak sevgili kardeşlerim, lütfen ama lütfen dikkatli olun. Sağlıcakla gidip afiyetle dönün. Vardığınız yuvalarınız şen, yolunuzun sonu bayram olsun. Kurban Bayramı ülkemize ve başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere, tüm İslam alemine hayırlar getirsin inşallah. Bu vesileyle şehit ailelerimizin, gazilerimizin, kutsal vatan toprağının dört bir yanında nöbet tutan kahramanlarımızın ve milletimizin her bir ferdinin bayramını tebrik ediyorum. Huzur ve güven içinde nice bayramlarımıza. Kurban Bayramımız mübarek olsun."

DESTİCİ'DEN BAYRAM MESAJI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kötülüğü, zulmü, adaletsizliği ve acımasızlığı ancak sevgiyle dayanışmayla; birbirimize ve değerlerimize sarılarak yenebiliriz ve yeneceğiz." ifadesini kullandı.

Destici, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında bayramın, savaşların yol açtığı ölüm, göç, acı ve çaresizliğin belirleyici olduğu şartlarda idrak edildiğini belirtti.

Gazze'de on binlerce çocuk, kadın ve yaşlının zalimce katledildiği bir soykırımın devam ettiğini vurgulayan Destici, şunları kaydetti:

"Uygur Türkleri kardeşlerimiz, kimlikleri ve inançları nedeniyle yok edilmeye çalışılıyor. Çok sayıda coğrafyada küresel emperyalizmin sömürüsü, savaş ve doğal afetlerden daha büyük yıkımlara, acılara neden oluyor. Kurban Bayramı'nın manevi iklimini yaşarken, çevremizde, ülkemizde, dünyada yaşananlara karşı taşıdığımız sorumlulukları hiç unutmamalıyız."

Mustafa Destici, "İnançlarımızın bize emrettiği, mensup olduğumuz topluma ve ihtiyaç sahiplerine dair sıkıntıları paylaşmamızla ilgili yükümlülüklerimizi en çok bu günlerde hatırlamalıyız." ifadesini kullandı.

İmkanı olanlardan ihtiyaç sahiplerine el uzatmasını isteyen Destici, bunun mensubu bulundukları dinin gereği olduğunu belirtti. Destici, "Kötülüğü, zulmü, adaletsizliği ve acımasızlığı ancak sevgiyle, dayanışmayla; birbirimize ve değerlerimize sarılarak yenebiliriz ve yeneceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynağı : 12punto

kurban bayramı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ekrem İmamoğlu