Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Son İstanbul anketi: Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki fark açıklandı! 'Bir tık avantajlı...'

Betimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen kentlerin başında gelen İstanbul'da gerçekleştirdikleri son anketin sonuçlarını paylaştı. AKP'nin adayı Murat Kurum'un adaylığı açıklandıktan sonra ivme kazandığını kaydeden Duman, son haftalarda bu ivmeyi kaybettiğini söyledi. CHP'nin adayı mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise daha avantajlı olduğunu vurguladı.

Son İstanbul anketi: Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki fark açıklandı! 'Bir tık avantajlı...'

31 Mart 2024'teki yerel seçimlere sayılı günler kaldı.

Kritik seçimlere doğru giderken, kamuoyu araştırma şirketleri anket çalışmalarına hız verdi.

Yerel seçimlerde gözlerin çevrildiği İstanbul'da yarışın AKP ve MHP'nin adayı Murat Kurum ile CHP'nin adayı mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi bekleniyor.

Son olarak, Betimar Araştırma İstanbul'da gerçekleştirdiği seçim anketinin sonuçlarını paylaştı.

KURUM İVMEYİ KORUYAMADI

TGRT Haber’de Medya Kritik programına konuk olan Betimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, AKP adayı Murat Kurum’un adaylık sürecinin ardından İstanbul’da bir ivme kazandığı ancak son haftalarda bu ivmesini koruyamadığını söyledi.

'İMAMOĞLU BİR TIK AVANTAJLI'

"İstanbul’da araştırma sonuçlarında, Yeniden Refah Partisi’nin kendi adayını çıkarması, İYİ Parti’nin ise varlık gösterememesi sonucunda Ekrem İmamoğlu’nu bir tık avantajlı görüyoruz" diyen Duman, şöyle devam etti:

"2-2,5 puanlık bir makas var. Seçimlere henüz 20 gün var. 2,5 puanın kapanması mümkün. 200 bin oya tekabül ediyor. Burada fark kapatılabilir ama aynı zamanda artması da mümkün."

'DEM'İN ADAY ÇIKARMADIĞI YERLERDE SEÇMEN İMAMOĞLU'NA YÖNELİYOR'

Özellikle DEM Parti’nin güçlü olduğu bölgelerde aday çıkarmamasının ve seçmenin İmamoğlu’na yönelik oy verme eğiliminin belirginleştiğini belirten Duman, "Özellikle İstanbul noktasında DEM Parti’nin güçlü olduğu yerlerde aday göstermemesi ve seçmeninde İmamoğlu’na oy verme eğilimi oluşturuyor. DEM Parti adayı Meral Danış Beştaş’ın yüzde 3’lük oyu, Yeniden Refah Partisi’nin ise yüzde 3,5 potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz. İYİ Parti’nin adayı ise yüzde 1 civarında" diye konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

İstanbul Murat Kurum Seçim anketi yerel seçim Ekrem İmamoğlu Gürkan Duman