Tülay Hatimoğulları'ndan 'Umut Hakkı' mesajı
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile yapacakları görüşmede hasta tutuklular, infaz düzenlemesi ve "umut hakkı" gibi başlıkların masada olacağını belirtti. Hatimoğulları, PKK’nin feshiyle ilgili somut adımların beklendiğini de ifade etti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TBMM’de partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile planlanan görüşmeye ilişkin konuşan Hatimoğulları, “Bu görüşmenin ana fikri, Türkiye'nin demokratikleşmesiyle ilgili belli başlı adımların atılmasıdır” dedi. Hatimoğulları, özellikle hasta tutuklular konusuna dikkat çekerek, “Bu konuda somut adımların atılması çok önemli” değerlendirmesinde bulundu.
"UMUT HAKKI, İNFAZ VE TERÖRLE MÜCADELE KANUNU DA GÜNDEMDE"
Gazetecilerin, “Olası bir infaz değişikliği, Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklik ve umut hakkının yeniden gündeme gelmesi gibi başlıklar olacak mı?” sorusunu da yanıtlayan Hatimoğulları, “Elbette bahsettiğiniz konular da gündeme gelecek. Özel yasa yapmaya gerek yok, Anayasa'nın uygulanması halinde bütün bunlar hayata geçirilebilir” dedi. Görüşmede detaylı fikir alışverişi yapılacağını vurguladı.
İMRALI HEYETİ DE GÖRÜŞMEDE BULUNACAK
Hatimoğulları, Bakan Tunç ile gerçekleştirilecek görüşmede, geçmişte İmralı heyetinde bulunan DEM Parti milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra, DEM Parti Grup Başkanvekillerinin de hazır bulunacağını açıkladı.
PKK’NIN FESİH KONGRESİNE DAİR BİLGİ YOK
Terör örgütü PKK’nın feshiyle ilgili iddialara ilişkin soruya da yanıt veren Hatimoğulları, “PKK’nin feshi kongresiyle ilgili tarihe ilişkin bizde herhangi bir bilgi mevcut değil. Ancak bu sürecin bazı yasal ve somut adımlarının atılmasıyla birlikte fesih kongresinin yapılacağına dair bir bilgi var. Fakat tarihe dair bir netlik yok” diye konuştu.
"ÖCALAN’IN ÇAĞRISI GÖRMEZDEN GELİNİYOR"
Hatimoğulları açıklamalarının sonunda, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın geçmişteki çağrılarına da değinerek, “Sayın Öcalan’ın çağrısı demokratik dönüşüm için bir davetti. Ancak iktidar bu tarihi fırsatı görmezden geliyor” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Devlet Bahçeli, 22 Ekim'de MHP TBMM Grubu Toplantısı'nda teröristbaşı Öcalan'a hitaben "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" demesi ve bu koşulla "umut hakkı"ndan yararlanma çağrısı yapmasıyla yeni çözüm süreci başladı. DEM Parti'nin İmralı ziyaretleriyle devam eden sürecin akabinde Öcalan'ın çağrısı geldi.
Öcalan, 27 Şubat'ta aylardır beklenen çağrıyı yaparak, PKK'nın kendini feshetmesi ve tüm grupların silahları bırakması gerektiğini açıkladı. Öcalan'ın çağrısında "Sayın Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrı, Sayın Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu iradeyle diğer siyasi partilerin malum çağrıya dönük olumlu yaklaşımlarıyla oluşan bu iklimde silah bırakma çağrısında bulunuyor ve bu çağrının tarihî sorumluluğunu üstleniyorum" ifadeleri yer aldı. Öcalan, "Devlet ve toplumla bütünleşme için kongrenizi toplayın ve karar alın" dedi.
Öcalan'ın, terör örgütü PKK'nın kendini feshetmesi ve tüm grupların silahları bırakması yönündeki açıklamasından sonra, örgütün sözde yürütme komitesi, Öcalan’ın çağrısına katıldıklarını ve gereklerini yerine getireceklerini belirtti. Komite, Öcalan'ın serbest bırakılmasını da istedi.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Teröristbaşı Öcalan yakalandıktan sonra dört istekte bulunmuş!

Reyting sonuçları açıklandı! 23 Nisan Çarşamba günü en çok izlenen yapım ne oldu

Gelinim Mutfakta 24 Nisan Perşembe puan durumu: Bugün çeyrek altını kim aldı?

Ümit Özdağ'ın tutuklanması siyasetin kırılma noktasıdır!

Sarsılan sadece zemin değil

Deprem sonrası uzmanlar ikiye ayrıldı: Japon uzmandan riskli ilçeler listesi

Üniversite gençliği

Gazeteler, İstanbul'daki 6.2'lik depremi nasıl gördü?

Akar'ın eski başdanışmanı: Yurtta Sulh Konseyi var başkanı da Hulusi Akar

Ünlü astrologun deprem yorumu gündem oldu
