Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ünlü anketçiden İmamoğlu yorumu: İstanbul’u kazanırsa, 2028’de Cumhurbaşkanı olur

MetroPoll Araştırma Şirketi’nin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "Kazanırsa 2028’de yapılacak başkanlık seçimini de çok büyük ihtimalle alır ve önümüzdeki 20 yılın başkanı ortaya çıkar" yorumunu yaptı.

Ünlü anketçiden İmamoğlu yorumu: İstanbul’u kazanırsa, 2028’de Cumhurbaşkanı olur

Türkiye 31 Mart 2024’te yerel seçimler için sandık başına gidecek. Yerel seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında İstanbul geliyor.

CHP, İstanbul’da mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yeniden aday olarak gösterdi. AKP’nin ise İmamoğlu’na karşı hangi ismi aday göstereceği merakla bekleniyor.

AKP İBB ADAYINI 7 OCAK'TA AÇIKLAYACAK

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını 7 Ocak’ta açıklayacağını duyururken, MetroPoll Araştırma Şirketi’nin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, İmamoğlu’yla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

ÖZER SENCAR'DAN DİKKAT ÇEKEN İMAMOĞLU YORUMU

Turkey Recap'e değerlendirmelerde bulunan Sencar, yerel seçimlerde en önemli sonucun bir kez daha İstanbul'dan geleceğini; kimin kazandığının "siyaset sahnesini bir çeyrek yüzyıl etkili olacak şekilde belirleyeceğini düşündüğünü" söyledi. 

"İmamoğlu kazanırsa 2028’de yapılacak başkanlık seçimini de çok büyük ihtimalle alır ve önümüzdeki 20 yılın başkanı ortaya çıkar" diyen Sencar, diğer senaryoda Erdoğan'ın muhtemelen ömrünün sonuna kadar Cumhurbaşkanı kalacağını ve birçok siyasi aktörün siyaset sahnesinden çekileceğini öngördü.

'DEM PARTİ KİLİT ROL OYNAYACAK'

Sencar ayrıca DEM Parti'nin Mart ayında yapılması planlanan seçimlerde kilit rol oynayacağı değerlendirmesinde bulundu. Sencar, DEM'in etkili adaylarla ciddi bir kampanya yürütmesi durumunda CHP'nin ciddi sayıda belediye kaybetmesine sebep olabileceğini söyledi. 

Sencar, "AKP, CHP, MHP ve DEM Parti oylarında dikkate değer bir değişim görünmüyor. İYİ Parti’deyse dikkate değer bir azalma sürpriz olmaz" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Metropoll Araştırma özer sencar yerel seçim