Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yazılı bir şekilde beyan etmemişti: Murat Ongun'dan Kurum'a mal varlığı tepkisi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, yazılı olarak mal varlığını açıklamayan Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum’a tepki gösterdi.

Yazılı bir şekilde beyan etmemişti: Murat Ongun'dan Kurum'a mal varlığı tepkisi

Yerel seçimlere sayılı günler kala, belediye başkan adayları peş peşe mal varlıklarını açıkladı.

İlk olarak Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın mal varlığını açıklamasıyla birlikte gözler Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok’a çevrildi.

Altınok, katıldığı bir canlı yayında mal varlığı sorusuna "Mülk bizim değil Allah’ın, hepsi Allah'ın, biz emanetçisiyiz" şeklinde yanıt verdikten sonra sosyal medya hesabından gayrimenkullerini açıkladı. Altınok’un açıkladığı mal varlığında Altınok’un açıkladığı listede araç, para ve mücevher gibi unsurlar yer almadı.

Yerel seçimlerde sonucun en çok merak edildiği kentlerin başında gelen İstanbul’da ise, CHP’nin adayı mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu haricinde mal varlığını açıklayan isim olmadı.

AKP ve MHP’nin adayı Murat Kurum katıldığı bir canlı yayında mal varlığını açıklasa da yazılı bir şekilde beyan etmedi.

ONGUN'DAN KURUM'A TEPKİ

Belediye başkan adaylarının mal varlığını açıklamasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’dan Murat Kurum’a tepki geldi.

"4 MADDELİK MAL VARLIĞINI AÇIKLAYAMIYOR"

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ongun, “Başkent Ankara’nın iddialı adayları da malvarlığını açıkladı. İstanbul’da malvarlığını açıklayan tek aday ise hala İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. Seçime 15 gün kaldı. 2 ev, 1 araba ve bir miktar borcu olanlar 4 maddelik malvarlığını hala açıklayamıyor” ifadelerini kullandı

KURUM MAL VARLIĞI İÇİN NE DEMİŞTİ?

"Mal varlığımızı açıklamada herhangi bir sorunumuz yok" diyen Murat Kurum, şunları söylemişti;

"Ankara'da evimiz var. İstanbul'da evimiz var. 1 tane arabamız var. Biraz da borcumuz var. Mal varlığımız bu. Ev aldığımız için o eve olan borcumuz var. 2 yıl daha borç ödeyeceğiz. Ankara'da Ümitköy'de bir dairemiz var, burada da (İstanbul) Kağıthane'de dairemiz var..."


Haber Kaynağı : 12punto

belediye başkan adayları Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş mal varlığı Murat Kurum Murat Ongun yerel seçim Turgut Altınok