Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

YRP’nin AKP’den istedikleri ortaya çıktı! İşte pazarlığın perde arkası…

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, katıldığı bir televizyon programında Yeniden Refah Partisi (YRP) ile yapılan iş birliği görüşmelerinin ayrıntılarını anlattı. YRP'nin taleplerini sıralayan Ala, "Yeniden Refah'la yaptığımız görüşmelerde bir mutabakata varamadık. Çünkü bizden daha ilk görüşmelerde ve ondan sonra da istedikleri yerler, bizim zaten yüzde 50'nin üzerinde oy aldığımız iller ve büyükşehirler oldu. 100'e yakın ilçeydi…" ifadelerini kullandı.

YRP’nin AKP’den istedikleri ortaya çıktı! İşte pazarlığın perde arkası…

Yerel seçimlere doğru giderken AKP ile Yeniden Refah Partisi (YRP) arasındaki gerilim artarak devam ediyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YRP'yi hedef almasının ardından benzer açıklamalar da AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala'dan geldi.

“Bizden daha ilk görüşmelerde ve ondan sonra da istedikleri yerler, bizim zaten yüzde 50'nin üzerinde oy aldığımız iller ve büyükşehirler oldu” diyen Efkan Ala, şöyle devam etti:

“Kocaeli'de yüzde 55 almışız. Sakarya'da yüzde 65 ile seçilmiş. İlçe olarak İnegöl. Yüzde 65 ile seçilmiş. 100'e yakın ilçeydi. O kadar detayına girmek istemiyorum. Kütahya'yı, başka yerleri istediler. Görüşmelerde şöyle bir anlayıştan hareket ettik. Bizde olan yüzde 50'nin 60'ın üstünde olan il ve ilçeyi vermemizin ne anlamı olabilir? Burada bir anlaşma sağlanamadı. Anlaşamama konusunda anlaştık. Mutabakata varılmadı ve ondan sonra da Cumhur İttifakı çatısı altında değil Yeniden Refah Partisi. Bazı yerlerde, toplantılarda, bazı adayları bunu özellikle söylüyorlar. Çok net açık biçimde Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı içerisinde değildir.”


Haber Kaynağı : 12punto

Efkan Ala Yeniden Refah Partisi AKP