Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

La Liga Başkanı'ndan gol çizgisi teknolojisi açıklaması

La Liga Başkanı Javier Tebas, Real Madrid - Barcelona maçında gündem olan Yamal'ın pozisyonu hakkında konuştu. Başkan, gol çizgisi teknolojisinin kullanışlı olmadığını savunarak kullanmak istemediklerini savundu.

La Liga Başkanı'ndan gol çizgisi teknolojisi açıklaması

La Liga'da geçtiğimiz hafta Real Madrid'in 3-2'lik üstünlüğü ile sona eren El Clasico'da Barcelona'nın gol pozisyonu gündem oldu. Pozisyon VAR'da incelendi ancak yeterli kamera açıları olmadığı için VAR hakemi "topun çizgiyi geçtiğine dair yeterli kanıt yok" diyerek gol kararı çıkmadı.

La Liga Başkanı Javiert Tebas, gündeme gelen gol çizgisi teknolojisinin kullanışsız olduğunu savundu. Tebas konu hakkında, "İstemememin ilk sebebi mükemmel bir teknoloji değil. Bu tarz goller (Yamal'ın pozisyonu) yılda ancak 3 ya da 4 kez olur. Buna 5-6 milyon Euro harcayamayız. Daha fazla kamera koyulmasını tercih ederim" şeklinde konuştu.

MAÇLAR İSPANYA DIŞINDA OYNANACAK 

Javier Tebas yakın zamanda La Liga maçlarının artık İspanya dışında oynanacağını duyurdu. Tebas, "Ne zaman olur bilmiyorum. Sanırım 2025-2026 sezonundan itibaren La Liga takımları yurt dışında lig maçı oynamaya başlayacak. İlk durak Amerika olacak. Diğer ligler bize yaklaşıyor ve bir şeyler yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.



Haber Kaynağı : 12punto

La Liga Real Madrid Barcelona