Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Pep Guardiola'nın eski top toplayıcısı Şampiyonlar Ligi'nde gol attı

Manchester City'nin genç yeteneği Micah Hamilton, Kızılyıldız karşısında attığı gol ile dikkatleri üzerine çekti. Ancak Hamilton'ın hikayesi, sadece bir golün ötesinde. Hamilton, 2017 yılında Manchester City'nin Crystal Palace ile oynadığı maçta top toplayıcı olarak görev yapıyordu. O maçta Guardiola, Hamilton'a saha kenarından bir şeyler anlatıyordu.

Pep Guardiola'nın eski top toplayıcısı Şampiyonlar Ligi'nde gol attı

Samet SAĞLAM - 12punto.com.tr

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 6 maçında Kızılyıldız ile Manchester City karşı karşılaştı. Mücadeleyi City, 3-2 kazandı.

M. City'nin gollerini Micah Hamilton, Oscar Bobb ve Kalvin Phillips kaydetti.

Kızılyıldız'ın golleri In-beom Hwang ve Aleksandar Katai attı. Grupta 6'da 6 yapan Manchester City puanını 18 yaptı. Kızılyıldız ise 1 puanla tamamladı.

Maçta ise gözden kaçan bir detay yaşandı.

Pep Guardiola’nın Şampiyonlar Ligi'nde Kızılyıldız karşısında şans verdiği ve 1 golle kaydededen Micah Hamilton; 2017 yılında Crystal Palace maçında Guardiola’nın kenarda bir şeyler anlattığı top toplayıcı çocuk olduğu ortaya çıktı.

Manchester City'nin genç yeteneği Micah Hamilton, Kızılyıldız Belgrad karşısında attığı etkileyici golle dikkatleri üzerine çekti. Ancak şaşırtıcı bir şekilde, altı yıl önce top toplayıcı olarak görev yaptığı dönemi menajeri Pep Guardiola, genç oyuncunun performansını öğrenince şakınlık yaşadı. Guardiola, Hamilton'ın oyun becerilerini ve gol yeteneğini takdir ettiğini belirterek, geçmişteki etkileşimini hatırlamadığını itiraf etti.

"BİLMİYORDUM"

Guardiola, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bilmiyordum! Altı yıl önce? Büyüdü, öyle mi? Vay canına, ne güzel bir gol! Ne oyun. Onun adına çok mutluyum. Bizimle sık sık antrenman yapıyor, bire bir karşı yeteneklerini ön planda gördük, muhteşem bir gol ve penaltı attı ve bire bir olamayınca ekstra paslar verdi. Defansif anlamda agresifti. Geçtiğimiz birkaç yılda akademiyi tebrik ederiz." dedi.

Kızılyıldız Belgrad'a karşı elde edilen galibiyet, City'nin grup aşamasındaki kusursuz rekorunu sürdürmesini sağlarken, genç oyuncular Oscar Bobb ve Kalvin Phillips de maça katkıda bulundu. Guardiola, Phillips'in penaltı atma seçimini övgüyle karşılayarak, oyuncunun şut yeteneği ve özgüvenini artırma arzusuna vurgu yaptı.

MİCAH HAMİLTON'UN HİKAYESİ

Manchester City FC takımında Orta Saha mevkinde forma giyen Micah Philippe Jude Hamilton, 13 Kasım 2003 tarihinde Manchester'da dünyaya gelmiştir. 177 cm boyunda ve 72 kilo olan Micah Philippe Jude Hamilton, Sağ ayağını kullanmaktadır. 

City'nin genç yeteneklerini nasıl öne çıkardığını ve ilerlettiğini gösterdi. Genç oyuncu, Şampiyonlar Ligi performansının ardından A takımında daha fazla fırsat elde etmeyi umuyor.

BU SEFER FUTBOLCUSU OLARAK TAKTİK ALACAK

Hamilton 2020 yılında altyapıdan City'in U18 takımına geçiş yapmış ve 1 yıl sonra U23 takımında forma giymiştir. Genç oyuncu Guardiola'nın şans vermesi halinde A takımda da maçlara çıkıyor. Şimdi gözler, Cumartesi günü oynanacak olan Premier Lig maçına çevrildi,  6 yıl önce saha kenarından top toplayıcı olarak taktik alan genç oyuncu bu sefer futbolcusu olarak aynı takım olan Crystal Palace karşısında forma bekleyecek.


Haber Kaynağı : Samet Sağlam

Crystal Palace Manchester City Kızılyıldız Pep Guardiola UEFA Şampiyonlar Ligi Micah Hamilton