Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Portekiz'e farklı mağlup olan Türkiye şansını son maça taşıdı

2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu ikinci maçında Portekiz ile karşılaşan A Milli Takımımız rakibine 3-0 mağlup oldu ve son 16 şansını son maça bıraktı.

Portekiz'e farklı mağlup olan Türkiye şansını son maça taşıdı

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz ile karşı karşıya geldi.

BVB Stadı’nda saat 19.00’da başlayan karşılaşmada Alman hakem Felix Zwayer düdük çaldı. Felix Zwayer’in yardımcılıklarını ise Stefan Lupp ve Marco Achmüller üstlendi.

Kazanmamız halinde lider olarak gruptan çıkmayı garantileyeceğimiz mücadelede Ay-Yıldızlılar rakibine 3-0 mağlup olarak son 16 şansını son maça taşıdı.

Portekiz'in golleri Bernardo Silva, Samet Akaydın (k.k) ve Bruno Fernandes'ten geldi.

F GRUBU'NDA GÜNCEL PUAN DURUMU

Günün ilk maçında grubun bir diğer maçında Gürcistan ile Çekya 1-1 berabere kalırken grupta ikinci maçların ardından puan durumu şöyle oldu.

1) PORTEKİZ - 6 PUAN

2) TÜRKİYE - 3 PUAN

3) ÇEKYA - 1 PUAN

4) GÜRCİSTAN - 1 PUAN

TÜRKİYE NASIL TUR ATLAR?

Gruptaki son maçında Çekya ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız rakibini mağlup ettiği taktirde kesin olarak adını son 16 turuna yazdıracak. Berabere kalınan senaryoda ise Gürcistan'ın Portekiz karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.

MONTELLA'DAN DİKKAT ÇEKEN YORUM

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Portekiz mağlubiyeti sonrası eleştiri oklarının hedefi olurken, karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamalarda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Samet Akaydın ve Altay Bayındır arasında yaşanan pozisyona yanıt vermek istemeyen Montella, bu soruya şöyle yanıt verdi.

"Maçla alakalı konuşursak daha iyi olur. Fena bir maç oynamadık. İlk 20 dkaika biz gole çok yaklaştık. İlk dakikalarda bu seviyedeki rakiplere gol bulmazsanız, işini zor oluyor. İlk gol sonrasız moral düştü, toparladık derken ikinci gol... Toparlamaya çalıştık, sonuna kadar mücadele ettik."

"TEKNİK ADAM DÜŞMAN OLUR"

"Üç tane iyi kalecimiz var. İtalya maçında Altay Bayındır iyi performans gösterdi. Galler maçında da sonradan girdi ve iyiydi. Bu sabah Mert Günok sakatlığıyla uyandık. Altay, Almanya maçında da iyiydi. Üç kalecimiz de iyi. Bir şeyler ters gidince ilk düşman Milli Takım'ın hocası oluyor. Bunun farkındayım. Karar verirken, bildiklerimi uyguluyorum."

"ARDA GÜLER KONUSUNDA ÜZGÜNÜM"

"İsmail Yüksek çok büyük sakatlıktan geri geliyor. 90 dakika oynamaya hazır değil. 45 dakika farklı, 0 dakika farklı. Zaman verdik, sonuna kadar bekledik. Arda Güler konusunda üzgünüm. Arda yorgundu ve sakatlık riski vardı. Oyuna alırken de düşündüm keşke almasaydım diye. 3-0'dayken bir gol atarız düşüncesiyle oyuna aldım."

"ÖZ GÜVENİMİZ EKSİLMEDİ"

"Yolumuz daha uzun. Güveniyoruz birbirimize. O yüzden öz güvenimiz hiçbir şekilde eksilmedi, devam."

KENDİ KALEMİZE GOL ATTIK

A Milli Futbol Takımı, Portekiz karşısında 29. dakikada 2-0 geriye düştü. Yediğimiz golde yapılan büyük hata turnuvaya damga vurdu.

Samet Akaydin, müsait durumdayken topu kaleci Altay Bayındır'a atmak istedi. O anlarda topun kendisine gelmesini beklemeyen Altay, topu yanından kaçırınca top ağlarımızla buluştu ve Samet Akaydin meşin yuvarlağı ağlara göndermiş oldu.

TÜM MAÇLARINI KAZANAN TEK TAKIM

Bu sonuçla Portekiz EURO 2024'te oynadığı 2 maçı da kazanan tek takım olmayı başardı.

HAMİT ALTINTOP VE RONALDO SOHBET ETTİ

Türkiye ile Portekiz arasındaki mücadele öncesinde Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ile Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo sohbet etti.

Takım girişlerinin yapıldığı yerde karşılaşan ve Real Madrid'den eski takım arkadaşı olan Hamit Altıntop ile Ronaldo, sohbet etti, bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Pepe de Altıntop ile selamlaştı.

BVB DORTMUND STADI'NDA BÜYÜK COŞKU

Türkiye ile Portekiz arasında oynanan karşılaşma için tribünler tamamen doldu.

BVB Dortmund Stadı'nın büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı. Ay-yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, milli takıma büyük destek verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası A Milli Futbol Takımı A Milli Takım Arda Güler Cristiano Ronaldo EURO 2024

İlgili Haberler