Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Şampiyonlar Ligi genç yetenek kuralı, Arda ve Endrick'i Madrid'de mi tutacak?

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki genç oyuncu kuralına uymak için transfer politikasını genç yeteneklere yöneltti. Bu kapsamda transfer edilen Arda Güler ve Endrick'in 21 yaşına kadar kadroda kalacağı ifade ediliyor.

Şampiyonlar Ligi genç yetenek kuralı, Arda ve Endrick'i Madrid'de mi tutacak?

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılan her takımın, UEFA’ya en fazla 25 futbolcudan oluşan bir oyuncu listesi bildirmesi gerekiyor. Bu 25 kişilik listede en az iki kalecinin bulunması zorunlu. Listede yer alan oyunculardan en az dördünün, 15-21 yaşları arasında en az üç yıl bu kulüpte forma giymiş olması şart.

Ayrıca, dört oyuncunun da 15-21 yaşları arasında yine en az üç sene, o takımın mücadele ettiği ligde herhangi bir kulüpte oynamış olması gerekiyor. Bu sekiz oyunculuk kriterini yerine getiremeyen kulüpler, sekiz oyuncuyu tamamlayamadığı her bir futbolcu için, 25 kişilik listesinden bir kişiyi eksiltmek zorunda.

1 Ocak 1995 ve sonrası doğumlu oyuncular için ise farklı bir kriter bulunuyor. Bu oyuncular, 15 yaşından sonra en az üç yıl bu kulübün formasını giymişlerse, kulüp bu oyuncular için listede sınırsız kayıt hakkına sahip oluyor.

Real Madrid altyapısından yetişen ve Devler Ligi’ndeki kadro kısıtlamalarına takılmamak için önemli isimler olan Lucas Vazquez ve Nacho Fernandez’in takımda kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyor.

İspanyol basınından Real Madrid Confidencial’de yer alan habere göre; Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi’ndeki genç oyuncu kuralı nedeniyle transfer politikasını genç yetenekleri takıma kazandırmak üzerine kurduğu ve Arda Güler ile Endrick’in de bu yüzden transfer edildiği belirtiliyor.



Haber Kaynağı : 12punto

Arda Güler Endrick Real Madrid UEFA Şampiyonlar Ligi