Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Şampiyonluktan bugüne... Lemi Çelik 12punto'ya konuştu: "Berat Albayrak, 'Sayın Ahmet Ağaoğlu, istifa edin' dedi"

Trabzonspor’un eski futbolcusu ve spor yazarı Lemi Çelik, Trabzonspor’un şampiyonluktan başarısızlığa son 5 sezonunu 12.punto.com.tr’ye değerlendirdi.

Şampiyonluktan bugüne... Lemi Çelik 12punto'ya konuştu:

Selçuk ÇELİK - 12punto.com.tr

Trabzonspor’un eski futbolcusu ve spor yazarı Lemi Çelik, Trabzonspor’a dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Trabzonspor’un şampiyon olduktan sonraki süreci, Ahmet Ağaoğlu yönetiminden mevcut yönetime, pandemi sezonunda yaşanan süreçlere dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 

KADRO ZAYIFLATILDI

Trabzonspor şampiyon olduğu zaman elinde çok güçlü bir kadro olduğunu fakat bu kadronun gereksiz takviyelerle zayıfladığını ifade eden Lemi Çelik, ‘’Trabzonspor, şampiyon olduğu zaman elinde çok kaliteli bir kadro vardı. Maalesef elindeki bu güçlü kadroyu korumayı başaramadı. Nwakaeme gibi takımı şampiyonluğa taşıyan en önemli oyuncuya 7 milyon euro vermezken ondan çok daha verimsiz Trezeguet'yi transfer etti ve ona 15 milyon euro para harcadı. Yani burada ne oluyor? Hem kadro olarak çok daha zayıf hale geliyorsunuz. Hem de ekonomik anlamda da kulüp batıyor. Gereksiz harcamalar yapılıyor. Trabzonspor, şampiyon olduktan sonra hem kadroyu koruyacaktı. Ve takıma 3 veya 4 tane yıldız düzeyinde, Şampiyonlar Ligi'nde iş yapabilecek oyuncuları transfer edecekti. Sadece 4 transfer yapması gerekirken, 10-12 oyuncu aldı ve bu gelen oyuncuların hiçbiri de yıldız düzeyinde değildi. Bu oyuncular takıma beklenen katkıyı sağlayamadı. Bu gelen oyuncular mevcut kadrodaki isimlere kıyasla çok daha verimsiz oyunculardı. Bunun sonucunda ise kadro güç kaybetti. Ve şampiyon olan kadro hem ekonomik hem de sportif anlamda yetersiz bir durum oluştu’’ ifadelerini kullandı. 

"KULÜPTE FUTBOLDAN ANLAYAN HİÇ KİMSE YOK"

Kulüp içerisinde futboldan anlayan yöneticilerin olmadığını ve bunun çok önemli bir sorun olduğunun altını çizen ve bunun sonucunda kısa, orta ve uzun vadede stratejik anlamda bir planlamanın yapılamadığını aktaran Lemi Çelik, ‘’Eskiden bu kulüpte oynamış, bu işi yapmış, yaşamış uzun yıllar kulübe hizmet verebilecek bir eski futbolcu veya teknik direktör olmayınca maalesef kulübün bir planlaması da olmuyor. Yani kısa, orta ve uzun vadede stratejik anlamda bir planlaması olmuyor. Olmayınca da günübirlik çalışmalarla haliyle takım hem güç kaybediyor hem de finansal olarak problem yaşıyor. Eğer kulüpte bir eski futbolcu, sportif direktör, scout, altyapı için iyi bir izleme komitesi, aynı zamanda A takım için de bir izleme komitesinin başında bu işi bilen eski futbolcular olsa en azından doğru bir stratejik planlamayla kadro oluşumunu doğru yapar. Burada en nihayetinde yapılması gereken doğru transfer, ihtiyaç olan bölgeye transfer yapmak. Bunu bir müteahhit veya başka bir işle meşgul olan insan nereden bilecek? O yüzden kulüp içinde mutlaka futbol oynamış, bu işi yapmış bir ekibin olması gerekir. Dünyanın her takımında mutlaka o kulüpte uzun yıllar oynamış, bu işi yapmış birileri var. Bunlarda hocanın ve yönetimin haricinde kulübün kadro oluşumunun stratejik olarak belirler’’ dedi.

“AHMET BEY LÜTFEN ÇEKİLİN”

Trabzonspor’un eski Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nu iktidar partisinin istemediğini belirten Lemi Çelik, ‘’Ahmet Ağaoğlu'na siyaset yani hükümet haber gönderiyor ‘Ahmet Bey lütfen çekilin' diye. Bakın bu manşettir. Siyaset, Ahmet Bey'e haber gönderiyor başkanlığı bırakın diye. Bunu Ahmet Ağaoğlu'nun kendisi bana söyledi. Buna ben yüzde yüz eminim. O dönem devlet içerisinde yer alan Sayın Cumhurbaşkanı'nın damadı Berat Albayrak diyor ki ‘Sayın Ahmet Ağaoğlu, istifa edin. Sizi artık istemiyoruz’ diyor." dedi.

ERTUĞRUL DOĞAN VE BERAT ALBAYRAK İŞ ORTAĞI

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın siyasetle çok yakın ilişkileri bulunduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ile iş ortağı olduğunun altını çizen Lemi Çelik, şunları söyledi:

‘’Ertuğrul Doğan, Samsun'da enerji işinde Berat Beyin ortağı. Berat Albayrak ile beraber Samsun'da enerji işi var onların. Parayı da Ertuğrul Doğan veriyor. Berat Albayrak da diyor ki parayı Ertuğrul Doğan veriyor sen ise (Ahmet Ağaoğlu) hiçbir şey yapmıyorsun o yüzden görevi bırakacaksın. Hadi güle güle diyor.’’ 

Türkiye’de siyasetin futbolun içinde olduğunu söyleyen ve Trabzonspor’u da AKP’nin yönetmeye başladığını vurgulayan Çelik, ‘’Maalesef ülkemizde siyaset, başkan tayin ediyor. Ülkede AKP göreve geldikten sonra Trabzonspor'u tamamen bunlar yönetmeye başladı. Bütün başkanları o tayin etti. Bütün başkanları o görevden aldı. Bütün başkanlar AKP'ye bağlı bir duruma getirildi’’ ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR’DAN ALINIP BAŞAKŞEHİR’E VERİLDİ

Süper Lig’de 2019-20 sezonunda Trabzonspor’un haklarının yendiğini ve Başakşehir’in şampiyon yapıldığını belirten Çelik, ‘’Hükümet 2020'de ise Trabzonspor'un elinden şampiyonluğu alıp Başakşehir'e verdi. Yine aynı kişiler yaptı bu işleri. Başakşehir bunların takımı diye. Başakşehir- Trabzonspor maçında, Başakşehirli futbolcu Nwakame'yi iki eliyle alıp aşağı indirdi. O pozisyon yüzde yüzde penaltı ve kırmızı karttı. O maçın hakemi poziyonu devam ettirdi ve o maç berabere bitti. Sonrasında ise Trabzonspor'un elinden şampiyonluğu aldılar. Yoksa Trabzonspor o sezon açık ara farkla şampiyon olurdu. Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diyor ki, ‘Başakşehir benim takımım, bu yüzden şampiyon olması lazım.’ Zaten Başakşehir takımının şampiyonluk kutlamasına baktığınızda kupayı kaldıran ismin Sayın Cumhurbaşkanı'nın oğlu Bilal Erdoğan olduğunu görüyorsunuz’’ şeklinde konuştu.

YABANCI HOCALAR BAŞARILI OLAMIYOR

Trabzonspor’un eski teknik direktörü olan Nenad Bjelica’yı değerlendiren Lemi Çelik, Bjelica’nın iyi bir hoca olduğunu fakat Trabzonspor’da başarılı olamadığını söyledi.

Yabancı hocaların Trabzonspor’da başarılı olamadıklarını aktaran Çelik, sözlerine şöyle devam etti.

‘’Ben yabancı hocaların gelip Trabzonspor'a katkı sağlayabileceğini düşünmüyorum. Şimdi eskiden kulübün içerisinde bir Trabzonlu, o bölgede altyapıdan gelen bir futbolcu kadrosu vardı. Yani bir iskelet kadro mutlaka bulunurdu. Bu yeni gelen yabancı hocalarla bu kadro iyi anlaşıyordu. Örneğin, bizim dönemimizde ben, Hami, Ogün, Kemal, Soner, Hamdi altyapıdan gelen böyle çok iyi, milli takım düzeyinde isimler vardı. Bu Trabzonspor'un iskelet kadrosuydu. Şehre gelen yabancı hoca da oturuyordu, bu oyuncularla konuşup anlaşıyordu. Takıma hocadan çok oyuncular sahip çıkıyordu. Fakat daha sonraki süreçlerde takımdaki yabancı futbolcu sayısı çoğalınca artık bütün her şey para oldu. Gelen hocalar da futbolcuların bu durumunu gördükçe bir takım ruhu yaratmaz hale geldi.’’ 

BAZI OYUNCULAR 1.LİGDE BİLE OYNAYAMAZ

Trabzonspor’daki ikinci Abdullah Avcı dönemiyle ilgili konuşan Lemi Çelik, ‘’Avcı kesinlikle iyi bir hoca. Trabzonspor'a faydalı olacaktır. Ama oyuncu kalitesi düşük olursa Abdullah hoca ne yapabilir ki? Trabzonspor'daki bazı futbolcular bu durumlarıyla 1.Ligde bile oynayamazlar.Futbolda önemli olan şey kadronun yeterliliğidir. Yani seni şampiyonluğa taşıyacak olan şey oyuncu kadrosudur’’ dedi.

‘’ABDÜLKADİR TRABZONSPOR’U KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ’’

Son olarak Trabzonspor Efsanesi Hami Mandıralı’nın Abdülkadir Ömür ile ilgili olarak sözlerini değerlendiren Lemi Çelik, ‘’Hami son derece doğru söyledi. Abdülkadir Ömür gibi altyapıdan çok sayıda A Milli Oyuncu çıktı. Hiçbir tanesi Trabzonspor kulübünü bu kadar küçük düşürmedi. Trabzonspor altyapısında yetişip de kulübü bu kadar küçük düşürücü demeçler vermedi. Ama Abdülkadir öyle ukalaca, öyle cahilce şeyler söylüyor ki kulübü zor duruma sokacak şeyler söylüyor. Bunlar tabi ona hiç yakışmıyor. Trabzonspor taraftarı bana 15 yıl boyunca yuh çekti ben kulüp hakkında çıkıp tek kelime laf söyledim mi? Söylemedim. Ondan sonra Başbakan Lemi diye bağırdılar. Taraftar bu kötü oynarsın kızar iyi oynarsın alkışlar. Çık mücadele et, iyi oyna taraftar seni alkışlar. Trabzonspor taraftarı aptal bir taraftar grubu değil ki. Kimin ne yapıp ne ettiğini gayet iyi bilir’’ şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU? 

Geçtiğimiz hafta Karadeniz Gazetesi'nin Youtube kanalında konuşan Mandıralı, Abdülkadir Ömür'ün Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'a "Ben o takıma da gitmem bir daha da bu formayı giymem" dediği şeklinde duyum aldığını belirterek, "Giymem dediği forma bordo mavi Trabzonspor forması. Bu gücü nereden buluyorlar ben anlamıyorum. Trabzonspor gibi bir takımda oynayan, Trabzonspor forması giyen Trabzon'un öz çocukları bunu nasıl söyleyebiliyor? Ben söyleyemedim, benim arkadaşlarım söyleyemedi. Nerden buluyorlar bu gücü de bu lafları söylebiliyorlar? Ben hayretler içerisinde kaldım ve çok üzüldüm. Geldiğin yeri unutmayacaksın. Minibüsle geldiğin tesislere şimdi en lüks otomobille geliyorsun. Sokakta yürürken bulduğun parayla bunu almadın. Trabzonspor'da oynadığın için bu parayı ve arabayı aldın. Bu yüzden en güzel evde oturuyorsun, en güzel kıyafetleri giyiyorsun. Bunu unutmayacaksın. Bunu unutan insanı sen de unutacaksın" ifadelerini kullanmıştı.


Haber Kaynağı : Selçuk Çelik

Abdullah Avcı Abdülkadir Ömür 1.Lig Berat Albayrak Bilal Erdoğan Ertuğrul Doğan Hami Mandıralı Nenad Bjelica Trabzonspor Trezeguet