Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sporda şiddeti teşvik eden yayınlara RTÜK'ten yaptırım

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sporun şiddet içeren görüntülerle anılmasının, en çok futbol camiasına haksızlık olduğunu ifade ederek, vatandaşları yanlış yönlendiren ve şiddet ortamına teşvik eden spor programları konusunda gerekli yaptırımların uygulanacağını duyurdu.

Sporda şiddeti teşvik eden yayınlara RTÜK'ten yaptırım

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin sporda şiddeti teşvik eden yayınlara yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şiddetin her türlüsüne olduğu gibi sporda şiddete de karşı olduklarını belirtti ve MKE Ankaragücü-ÇAYKUR Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınadı.

"TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ"

Spor programları ve futbol yorumcularına ilişkin ligler başlamadan önce uyarıda bulunduklarını hatırlatan Şahin, "Futbol izleyicilerini yanlış yönlendiren, tribünleri gerginliğe sevk eden spor yayınlarını titizlikle takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Şahin şu şekilde devam etti:

"Sporun ruhuna uygun olarak centilmenlik içerisinde yapılması gereken müsabakaların tam tersine şiddet görüntüleriyle anılması, en çok futbol camiasına haksızlıktır. Üst Kurul uzmanlarımız tarafından yapılan incelemeler sonucunda vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır."


Haber Kaynağı : AA

Ankaragücü Çaykur Rizespor Ebubekir Şahin Halil Umut Meler MKE Ankaragücü Radyo ve Televizyon Üst Kurulu