Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bilim insanları: 'Deniz kenarında yaşamak kanserin önüne geçebiliyor'

Bilim insanları deniz kenarında yaşayanların çok daha sağlıklı olduğunu gözler önüne serdi. Araştırmayı yürüten Maarten De Rijke, "Yapılan yeni araştırma deniz havası ile bağışıklık sistemi arasında bir bağlantı olduğunu gözler önüne serdi. Deniz kenarında yaşamak kanserin önüne geçebiliyor" dedi.

Bilim insanları: 'Deniz kenarında yaşamak kanserin önüne geçebiliyor'

Avrupa'da yapılan bir bilimsel araştırma deniz kenarında yaşayanların daha karasal bölgelerde yaşayanlara göre daha sağlıklı olduğunu ortaya çıkardı. 

Belçika'da bulunan Flaman Denizcilik Enstitüsü, Ghent Üniversitesi ve Antwerp Üniversitesi'nde görevli bilim insanlarının yaptığı araştırmada deniz kenarında yaşayan insanların daha sağlıklı ve canlı olduğu tespit edildi. 

Araştırmayı yürüten bilim insanı Maarten De Rijke, "Deniz havasının insanlara iyi geldiğine dair birçok kanıt vardı. Yapılan bu yeni araştırma ise deniz havası ile bağışıklık sistemi arasında bir bağlantı olduğunu gözler önüne serdi" dedi.

'KANSERİN ÖNÜNE GEÇEBİLİYOR'

Deniz suyunun bakteri ve küçük organizmalarla dolu olduğunu ve bunun da bağışıklık sistemini çalıştırdığını söyledi. De Rijke, "Denizdeki dalgalar kırılınca mikroskobik olarak çok küçük olan damlacıklar havaya karışıyor ve biz bunlarla dolu havayı içimize çekiyoruz. Bu bakteriler bağışıklık sistemini çalıştırıyor. Bunlarla düzenli olarak temasta olununca diyabet, kanser ve iltihap gibi sorunların önüne geçilebiliyor" ifadesini kullandı.

Çalışma için bilim insanları modifiye edilmiş insan böbrek hücrelerini kullandıklarını söylerken, De Rijke, "Onları deniz havasından gelen konsantre damlacıklara maruz bıraktık. İlk temastan sonra bir reaksiyon oldu ama şimdi bu etkinin ne kadar büyük olduğunu incelemek gerekiyor" dedi.

Bilim insanları ciddi hastalıkların deniz havasıyla tedavi edilmediğini söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

araştırma Bilim insanları Deniz sağlık