Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İKSV'den deprem mağduru müzisyenlere enstrüman desteği

İKSV bütçesiyle oluşturulan yaklaşık 5 milyon 600 bin TL değerindeki 'Enstrüman Destek Fonu' ile 6 Şubat depreminden etkilenen müzisyenlere enstrüman desteği sağlandı.

İKSV'den deprem mağduru müzisyenlere enstrüman desteği

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, (İKSV)'nin projesi 'İKSV Deprem Bölgesi Enstrüman Destek Fonu' ile 6 Şubat depreminden etkilenen müzik öğrencilerine ve eğitmenlere enstrüman desteği sağlandı.

Vakfın bütçesi ve başka destekçilerin katkılarıyla oluşturulan yaklaşık 5 milyon 600 bin TL'lik fon sayesinde 384 enstrüman ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

Depremden etkilenen on bir şehirdeki güzel sanatlar liseleri, konservatuvarlar, güzel sanatlar eğitim bölümlerinde okuyan öğrencilerin yanı sıra Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’na da ulaştırılan enstrümanların içinde; akustik bateri, akustik gitar, uzun sap bağlama, kısa sap bağlama, elektro bağlama, bas gitar, bateri, çello, darbuka, elektro akustik gitar, fagot, flüt, yan flüt, kabak kemane, kanun, keman, klarnet, kontrbas, mey, ney, tuba, org, piyano, sol klarnet, ud, viyola, viyolonsel, pikolo flüt, trompet bulunuyor.

USTALIK SINIFLARINDA BİR ARAYA GELECEKLER

İKSV'nin depremzede müzisyenlerle ilgili bir diğer projesi de 'Umut Notaları'.

Bu proje kapsamında 2024-2025 yılları arasında İKSV ve Institut français iş birliğiyle Fransız Metz Grand-Est Senfoni Orkestrası, Hatay'daki müzisyenlere eğitim verecek. İki ülkeden müzisyenler ustalık sınıflarında bir araya gelerek ortak çalışmalar yapacak.

Radio France, Festival d’Aix-en-Provence, Philharmonie de Paris gibi Fransa’nın önde gelen kültür kurumlarının da desteklediği 'Umut Notaları' projesi, Fransa’dan enstrüman bağışlarının yanı sıra deprem bölgesindeki müzik öğrencilerine ve öğretmenlerine Fransa’nın çeşitli müzik kurumlarında pedagojik formasyon ve müzik eğitimi alma fırsatı da sunacak.


Haber Kaynağı : 12punto

6 Şubat Deprem destek depremzede İstanbul Kültür Sanat Vakfı