Pastırmanın iyisi nasıl anlaşılır? Piyasadaki iyi pastırma çeşitleri
Eski bir Türk yiyeceği olan pastırma, Kayseri, Sivas, Kars, Kastamonu, Ankara ve İstanbul'da üretilmektedir. 2024 yılı itibarıyla kilosu 1000 TL'ye dayanın pastırmanın iyisi nasıl anlaşılır? Piyasada yer alan iyi pastırma çeşitleri hangileri? İşte cevabı...

İçerisinde barındırdığı baharatlar nedeniyle iştah açıcı bir etkiye sahip olan pastırma, yurdun pek çok yerinde tüketilmektedir.
Pastırma hayvanın üst sırt kısmı dediğimiz antrikot veya kontrafile kısımlarından yapılır. Zira bu kısımlar çok fazla hareket etmediği için yumuşak, yağlı ve lezzetli olmaktadır.
İYİ PASTIRMA NASIL ANLAŞILIR?
- İyi pastırma için sığırın orta yağlı ve 3-8 yaş arasında olması gerekiyor.
- Sığırların büyüklüklerine göre bir sığırdan 19 ile 26 adet pastırma üretilebilmektedir.
- En kaliteli ve lezzetli pastırmalar her zaman sığır etinden yapılmaktadır.
PİYASADA YER ALAN İYİ PASTIRMA ÇEŞİTLERİ
- Sırt eti pastırması
- Kuşgömü – bonfile pastırması
- Antrikot pastırması
- Tütünlük pastırması
- Çemensiz pastırma
- Yağsız pastırma
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Türkiye'nin konuştuğu savcı cinayetinde yeni detaylar

Teröristbaşı Öcalan'dan Demirtaş'a sert sözler

İşte Cumhur ittifakında yaşananların perde arkası!

Yılmaz’ın AKP’ye katılımının arkasında ne var? CHP'li Meclis Üyesi açıkladı

CHP'den olası Mutlak Butlan kararına karşı hamle

Mesajında işaret ettiği iş insanının AKP'li isimlerle fotoğrafları çıktı

Sarayın bütçesine ek ödenek geliyor

Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

İmamoğlu 'İstanbullulara müjde' notuyla duyurdu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz'dan 'süreç' açıklaması
