Pastırmanın iyisi nasıl anlaşılır? Piyasadaki iyi pastırma çeşitleri
Eski bir Türk yiyeceği olan pastırma, Kayseri, Sivas, Kars, Kastamonu, Ankara ve İstanbul'da üretilmektedir. 2024 yılı itibarıyla kilosu 1000 TL'ye dayanın pastırmanın iyisi nasıl anlaşılır? Piyasada yer alan iyi pastırma çeşitleri hangileri? İşte cevabı...

İçerisinde barındırdığı baharatlar nedeniyle iştah açıcı bir etkiye sahip olan pastırma, yurdun pek çok yerinde tüketilmektedir.
Pastırma hayvanın üst sırt kısmı dediğimiz antrikot veya kontrafile kısımlarından yapılır. Zira bu kısımlar çok fazla hareket etmediği için yumuşak, yağlı ve lezzetli olmaktadır.
İYİ PASTIRMA NASIL ANLAŞILIR?
- İyi pastırma için sığırın orta yağlı ve 3-8 yaş arasında olması gerekiyor.
- Sığırların büyüklüklerine göre bir sığırdan 19 ile 26 adet pastırma üretilebilmektedir.
- En kaliteli ve lezzetli pastırmalar her zaman sığır etinden yapılmaktadır.
PİYASADA YER ALAN İYİ PASTIRMA ÇEŞİTLERİ
- Sırt eti pastırması
- Kuşgömü – bonfile pastırması
- Antrikot pastırması
- Tütünlük pastırması
- Çemensiz pastırma
- Yağsız pastırma
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

35 ilde yapılan genel seçim anketinin sonuçları ortaya çıktı

FETÖ, Türkiye'de yeniden yapılanma arayışı içinde...

WhatsApp grubunda CHP'li vekil hakkında skandal mesaj iddiası

Terör örgütü PKK’nın son kongresinde sızan konuşmalar ortaya çıktı

BEDAŞ İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri sıraladı

Gelinim Mutfakta 21 Mayıs Çarşamba puan durumu: Bugün çeyrek altını kim aldı?

Yaptığı bozkurt işareti gündem oldu

Kapanmayan defter: Sevr!

Zorlu AVM satılıyor mu?

Asu Kaya hakkında çirkin mesaj iddiası! İYİ Partili Toktaş'tan açıklama geldi
