Pastırmanın iyisi nasıl anlaşılır? Piyasadaki iyi pastırma çeşitleri
Eski bir Türk yiyeceği olan pastırma, Kayseri, Sivas, Kars, Kastamonu, Ankara ve İstanbul'da üretilmektedir. 2024 yılı itibarıyla kilosu 1000 TL'ye dayanın pastırmanın iyisi nasıl anlaşılır? Piyasada yer alan iyi pastırma çeşitleri hangileri? İşte cevabı...
İçerisinde barındırdığı baharatlar nedeniyle iştah açıcı bir etkiye sahip olan pastırma, yurdun pek çok yerinde tüketilmektedir.
Pastırma hayvanın üst sırt kısmı dediğimiz antrikot veya kontrafile kısımlarından yapılır. Zira bu kısımlar çok fazla hareket etmediği için yumuşak, yağlı ve lezzetli olmaktadır.
İYİ PASTIRMA NASIL ANLAŞILIR?
- İyi pastırma için sığırın orta yağlı ve 3-8 yaş arasında olması gerekiyor.
- Sığırların büyüklüklerine göre bir sığırdan 19 ile 26 adet pastırma üretilebilmektedir.
- En kaliteli ve lezzetli pastırmalar her zaman sığır etinden yapılmaktadır.
PİYASADA YER ALAN İYİ PASTIRMA ÇEŞİTLERİ
- Sırt eti pastırması
- Kuşgömü – bonfile pastırması
- Antrikot pastırması
- Tütünlük pastırması
- Çemensiz pastırma
- Yağsız pastırma
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik'in odasının fotoğrafları
İki kadını öldüren katilin evinden çıkan kitaptaki detaylar
Semih Çelik, o gün mahalle esnafına bunu sormuş!
İki genç kız vahşice katledilmişti: Dört büyükler kampanya başlattı
Fatih'teki vahşette yeni ayrıntı ortaya çıktı
Paylaştığı video üzerinden uğradığı şantajı ifşa etti
Katil Çelik tarafından katledilen Ayşenur Halil'in fotoğrafı paylaşıldı
Cumhurbaşkanlığı seçim anketinde çarpıcı İmamoğlu ayrıntısı
İstanbul'da iki kadını öldürüp intihar eden şahsın cenazesi toprağa verildi
Burası bizim değil, bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi