Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.462

Pastırmanın iyisi nasıl anlaşılır? Piyasadaki iyi pastırma çeşitleri

Eski bir Türk yiyeceği olan pastırma, Kayseri, Sivas, Kars, Kastamonu, Ankara ve İstanbul'da üretilmektedir. 2024 yılı itibarıyla kilosu 1000 TL'ye dayanın pastırmanın iyisi nasıl anlaşılır? Piyasada yer alan iyi pastırma çeşitleri hangileri? İşte cevabı...

Pastırmanın iyisi nasıl anlaşılır? Piyasadaki iyi pastırma çeşitleri

İçerisinde barındırdığı baharatlar nedeniyle iştah açıcı bir etkiye sahip olan pastırma, yurdun pek çok yerinde tüketilmektedir.

Pastırma hayvanın üst sırt kısmı dediğimiz antrikot veya kontrafile kısımlarından yapılır. Zira bu kısımlar çok fazla hareket etmediği için yumuşak, yağlı ve lezzetli olmaktadır.

İYİ PASTIRMA NASIL ANLAŞILIR?

  • İyi pastırma için sığırın orta yağlı ve 3-8 yaş arasında olması gerekiyor.
  • Sığırların büyüklüklerine göre bir sığırdan 19 ile 26 adet pastırma üretilebilmektedir.
  • En kaliteli ve lezzetli pastırmalar her zaman sığır etinden yapılmaktadır.

PİYASADA YER ALAN İYİ PASTIRMA ÇEŞİTLERİ

  • Sırt eti pastırması
  • Kuşgömü – bonfile pastırması
  • Antrikot pastırması
  • Tütünlük pastırması
  • Çemensiz pastırma
  • Yağsız pastırma

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Pastırma lezzet