Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Ramazan ayında oluşan ağız kokusu nasıl önlenir?

Ramazan ayında değişen beslenme rutiniyle birlikte gelen uzun süreli açlık, ağız kokusuna sebep olabiliyor. Oruç tutarken ağız temizliğine önem vermek, sağlık açısından da büyük önem taşıyor. Peki, ramazan ayında ağız kokusu nasıl önlenir? İşte cevabı...

Ramazan ayında oluşan ağız kokusu nasıl önlenir?

Uzmanlar tarafından sahurda dişlerin mutlaka fırçalanması, dilin temizlenmesi ve ağız gargaralarının kullanılması öneriliyor. 

Ağız kokusu, ramazan ayında daha fazla yaşanabiliyor. Ağız kokusunun nedenlerinden biri açlık olabilirken, diş taşları ya da diş çürükleri gibi diş problemleri de ağız kokusuna neden olabiliyor.

Bu nedenle ağız kokusu konusunda bir diş hekimine danışılması öneriliyor.

Ağız kokusunu önlemek için şunlar yapılmalı:

Su içmek: Sahurda bol su tüketimi, ağız kuruluğunu önler ve tükürük üretimini arttırarak ağız kokusunu azaltır.

Düzenli Diş Fırçalamak: Sahurda ve iftardan sonra dişlerin fırçalanması önemlidir. Diş aralarının temizliği için diş ipi kullanılabilir. 

Dil Temizliği: Dil yüzeyinde biriken bakteriler ağız kokusuna neden olabilir. Dil temizliği için dil kazıyıcı kullanılabilir. 

Karbonhidratlı ve Asitli Yiyeceklerden Kaçınmak: Sahurda aşırı karbonhidratlı ve asitli yiyeceklerden uzak durulması ağız kokusunu azaltabilir. 

Taze Meyve ve Sebze Tüketimi: Sahurda taze sebzeler ve meyveler tüketilmesi, ağız kokusunu azaltabilir. Özellikle nane, maydanoz gibi kokulu yeşillikler faydalı olabilir.

'BESLENME VE AĞIZ TEMİZLİĞİ DİŞLERİMİZİ KORUYOR'

Ramazan ayında ağız sağlığını korumaya ve beslenmemize dikkat etmemiz gerektiğini dile getiren uzmanlar, "Karbonhidrat ve asitli yiyeceklerden sahurda uzak durmak gerekiyor. Sahurda aşırı derecede karbonhidratlı ve asitli yiyeceklerin tüketilmesi ağız kokusuna neden olurken, karbonhidratlı yiyecekler sizin hızlıca acıkmanızı sağlar. Bu tür gıdaları ramazan ayında mümkün olduğunca tüketmemeliyiz" diyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Ağız Sağlığı Ramazan Ramazan ayı