Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Adalar'da 'Azmanbüs' eylemi sürüyor

İETT'nin İstanbul’un adalarında yaşayan yurttaşların tüm itirazlarına ve protestolarına rağmen Büyükada’ya “Azmanbüs” adlı minibüsü götürmesinin ardından başlayan eylemler üçüncü gününde sürdü.

Adalar'da 'Azmanbüs' eylemi sürüyor

İETT'nin İstanbul’un adalarında yaşayan yurttaşların tüm itirazlarına ve protestolarına rağmen Büyükada’ya “Azmanbüs” adlı minibüsü götürmesinin ardından başlayan eylemler üçüncü gününde de devam etti. 

Büyükada Çınar Meydanı'nda erken saatlerde bir araya gelen Ada halkı, "Adalet istiyoruz", "Azmanbüste diretme, sabrımızı tüketme", "Gelecek kuşaklar için yaya kalalım" yazılı dövizler açtı. 

Adalar Sivil İnisiyatifi yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 

"Adalar'ın doğasına, coğrafi, tarihi, kültürel, sosyal özelliklerine ve yürürlükteki resmi statüsüne de aykırı olan azman minibüsleri engellemekte kararlıyız. Halka ve yasalara rağmen bu araçları dayatanlardan tek tek yasalar önünde hesap vermeleri için sürecin takipcisi olacağız. Adalar halkının seçilmiş temsilcisi olan Adalar Belediyesi, Adalar halkının yanında yer almalı ve halkın bu haklı mücadelesine açık olarak destek vererek araçların ilçe sınırlarında çalıştırılmasına engel olmalıdır. Adalar’ın tamamı doğal, kentsel ve arkeolojik sit alanıdır ve yasaların koruması altındadır. Mevcut koruma kurulu kararlarına aykırı her türlü karar ve icraat suç teşkil etmektedir. Mevcut koruma kurulu kararlarını uygulamayan tüm kamu kurum ve kamu görevlileri hakkında suç duyurusu için avukatlarımızın çalışmaya başladığını buradan kamuoyuna bildirmek isteriz.. Adalarımızda yaşanan bu kural tanımazlığa, yasa tanımazlığa son verin!"

ADALILAR İSTEMİYORUZ DEMİŞTİ 

Adalar’ın tarihi, kültürel ve doğal dokusuna zarar verecek bu minibüsler için daha önce Adalar Sivil İnisiyatifi ve Adalılar, dün İBB ve İETT yetkililerine seslenerek bir kez daha ‘azman minibüsleri istemiyoruz’ diyerek eylem yapmıştı.

20-22 Mayıs tarihlerinde Adalar Belediyesi, İBB ve İETT’ye Adalar’a getirilen minibüsler için 1386 itiraz dilekçesi teslim etti. Adalar Sivil İnisiyatifi, daha önce adadaki minibüslere karşı 4500 fazla ıslak imzalı dilekçe topladı. Ancak bu imzalar yanıtsız kaldı.

HALKIN RIZASI OLMADAN ARAÇLAR ÇALIŞTIRILMAYACAK DENMİŞTİ

1 Haziran’da Büyükada‘da yapılan halk toplantısında Adalılar, minibüs dayatmasını kabul etmeyeceğini belirtmişti. Toplantıda İETT Genel Müdürü İrfan Demet, halkın bilgisi ve rızası olmadan araçların çalıştırılmayacağını söyledi ve Adalar Belediyesi Ulaşım Çalıştayı‘nın düzenlenmesi için süreci başlattı.

Toplantıda alınan kararlara göre İETT araçları, konu İETT üst kurullarında görüşülene kadar seferlere başlamayacak ve sürecin her aşamasında Adalılar bilgilendirilecekti.

Ancak bu kararlara ve çalıştay hazırlığına rağmen İETT, minibüs seferlerine 15 Haziran’da başlayacaklarını duyurdu. Basın açıklamasında görüşmelere ve çalıştay sürecine aykırı davranan İrfan Demet’e istifa çağrısı yapıldı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

İETT İstanbul Adalar