Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Çağla Şıkel ile gündeme gelmişti... 'Karanlık inziva’ adı verilen meditasyonun ücreti dudak uçuklattı

Manken ve sunucu Çağla Şıkel ‘karanlık inziva’ adı verilen meditasyona katıldı. 4 gün boyunca gözleri kapalı kalan Şıkel'in gözlerini açtıktan sonra gözyaşı dökmesi dikkat çekti. Yoga eğitmeni Çetin Çetintaş tarafından verilen meditasyona katılım bedelinin 14 bin TL olduğu iddia edildi.

Çağla Şıkel ile gündeme gelmişti... 'Karanlık inziva’ adı verilen meditasyonun ücreti dudak uçuklattı

12punto.com.tr / Özel

Temel amacı zihni yönetmek ve varlık bilincini ortaya çıkarmak olan 'karanlık inziva' son dönemde Türkiye'de yaygınlaştı.

Yoga eğitmeni Çetin Çetintaş tarafından verilen meditasyona aralarında Çağla Şıkel, Aslıhan Gürbüz, Serenay Aktaş, Algı Eke ve Gül Gölge'nin de olduğu çok sayıda ünlü isim ilgi gösteriyor.

Çetintaş tarafından verilen ve geçtiğimiz günlerde sunucu Çağla Şıkel'in de 4 günlüğüne dahil olduğu meditasyona katılım bedelinin 14 bin TL olduğu öne sürüldü.

'ZİHNİMİZ ÜZERİNDE ÇALIŞMALIYIZ'

Çetinbaş, verdiği eğitimin içeriği hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Zihnimiz düşünce kalıplarıyla çalışır ve biz zihnimiz üzerinde çalışmadıkça bu kalıpları fark edemez ve yönetemeyiz. Kendi seçimlerimiz sandığımız birçok şey düşünce kalıplarımızın ortaya çıkardığı sonuçlardır.

Zihin hayatla ilişkimizi belirleyen en temel mekanizmadır. Zihnin tam potansiyelini ortaya çıkarmanın ve neler yapabileceğimizi idrak etmenin yolu onun derinliklerine girmekle ve onu yönetmekle mümkün hale geliyor"

KARANLIK İNZİVA NEDİR?

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen 'karanlık inziva' adı verilen meditasyon türünde katılımcılar 3-4 gün boyunca gözleri bantlı yaşıyor. Bu süreçte müzik dinlemeyen, telefon kullanmayan katılımcılar sadece meditasyon yapıyor.

Temel ihtiyaçlarını eğitmenler yardımcılığıyla gideren katılımcılar, yemeklerini de gözetmenler aracılığıyla tüketiyor. Tek kişilik odada uyuyan katılımcılar, daha sonra ormanlık bir alanda doğanın ortasına bırakılıyor. Kendilerinden duygularıyla kaldıkları binayı bulmaları isteniyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Çağla Şıkel Karanlık inziva

İlgili Haberler