Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Daha fazla eğitim daha uzun ve sağlıklı yaşam anlamına geliyor!

Columbia Üniversitesi'nden araştırmacılar, çocukların ebeveynlerinden daha yüksek eğitim almalarının daha yavaş yaşlanmayla ilişkili olduğunu keşfetti. 3 nesilden 14 bin katılımcı üzerinde yapılan çalışmada, ek olarak görülen her 2 yıllık eğitimin yaşlanma hızını %2-3 yavaşlatabileceği ve ölüm riskini %7 azaltabileceği görüldü.

Daha fazla eğitim daha uzun ve sağlıklı yaşam anlamına geliyor!

Columbia Üniversitesi'nden araştırmacılar, "Framingham Heart Study" adlı çalışmada, 1948'den bu yana 3 nesilden 14,106 katılımcının verilerini inceleyerek, eğitimin yaşlanma üzerindeki etkilerini analiz etti. Bu çalışma, çocukların ebeveynlerinden daha yüksek seviyede eğitim almasının daha yavaş yaşlanmayla ilişkilendirilebileceğini tespit etti.

Araştırmacılar, katılımcıların yaşlanma hızını hesaplamak için DNA analizlerine dayanan bir yöntem kullandı. Çocukların eğitim seviyelerini ebeveynlerininkiyle karşılaştıran araştırmacılar, kardeşler arasındaki eğitim düzeyi farklılıklarını da inceledi.

ÖLÜM RİSKİNİ YÜZDE 7 ORANINDA AZALTIYOR

Yapılan analizler sonucunda, katılımcıların ek olarak gördüğü her 2 yıllık eğitimin, yaşlanma hızını yüzde 2 ila 3 oranında yavaşlatabileceği ve bu durumun ölüm riskini yaklaşık yüzde 7 oranında azaltabileceği belirlendi.

Bu çalışma, eğitim düzeyi ile biyolojik yaşlanma ve yaşam süresi arasındaki ilişkiyi ilk kez ortaya koydu. Sonuçlar, daha yüksek eğitim seviyesine sahip bireylerin daha yavaş yaşlandığını ve daha uzun süre sağlıklı bir yaşam sürdüğünü gösterdi.

Çalışma, "JAMA Network Open" dergisinde yayımlandı.


Haber Kaynağı : AA

araştırma üniversite