Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Deprem araştırmaları yapan Kandilli Rasathanesi de riskli çıktı

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi yerleşkesindeki binalar için 'riskli yapı' kararı alındı. Riskli yapıların yenilenmesi için imar düzenlemesi yapılacak.

Deprem araştırmaları yapan Kandilli Rasathanesi de riskli çıktı

İstanbul Üsküdar’da bulunan Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi kampüsünün bulunduğu alan için hazırlanan imar planı, itirazlar için askıya çıkarıldı. 

Bu binaların 'riskli yapı' raporunun bulunduğu aktarıldı. Öncelikli olarak riskli yapıların yenilenmesi ve mevzuata uygun yapılaşma yapılabilmesi için imar düzenlemesi yapıldığı belirtildi.

UYUMSUZLUKLAR GİDERİLDİ

Sözcü'de Özlem Güvemli'nin haberine göre; Planlama alanı yaklaşık 100 bin metrekareyi kapsıyor. Plan değişikliği ile kampüsteki binaların fiziki sınırlarıyla ilgili geometrik düzenlemeler yapıldı.

Yürürlükteki imar planında park ve yol olarak belirlenen alan ile mevcut yapılaşmış ve faal olan yol ile park alanı arasında uyumsuzluklar giderildi. 

Kampüs içindeki yollar düzenlendi. “Resmi Kurum Alanı-Rasathane” fonksiyonu mevcut kullanıma uygun olarak “Yükseköğretim Tesis Alanı (Rasathane)” fonksiyonu olarak değiştirildi.

YÜKSEKLİK 5 KAT OLARAK SINIRLANDI

Yapılaşma şartları Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu tarafından onaylanacak ön projeye göre belirlenecek. Yükseklik 5 kat olarak sınırlandı.

Yükseköğretim alanı için 49 bin metrekare, park için 3 bin 466 metrekare, teknoloji geliştirme bölgesi için 47 bin metrekare, yollar için de 9 bin metrekare ayrıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

boğaziçi üniversitesi Kandilli Rasathanesi İstanbul

İlgili Haberler