Diyarbakır'da 3 günde 24 ton ciğer tüketildi
Diyarbakır'ın gözde ürünleri arasında yer alan ve porsiyonu 300 liradan satışa sunulan ‘ciğer kebabı’, Ramazan Bayramı’nın 3 gününde 24 ton tüketildi.

Diyarbakır'da coğrafi işaret tescilli ürünleri arasında yer alan ‘ciğer kebabı’, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisiyle karşılaştı.
Ciğer kebabı, Ramazan Bayramı’nın 3 gününde 24 ton tüketildi.
Porsiyonu 300 liradan satılan kebabın temininde sıkıntı çekilmediğini ifade eden Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, geçen yıl aynı dönemde 13 ton tüketildiğini söyleyerek, "Geçen yıl 6 Şubat’ta yaşadığımız depremden milletimizin etkilemesiyle, yine Ramazan Bayramı’nda ortalama günlük 4 tona yakın bir ciğer tüketimi oldu.
Ancak bu yıl inanılmaz derecede. Bu Ramazan Bayramı’nda, iğne atılsa yere düşmeyecek misali yerimiz kalmadı. Onun için günlük tüketim ortalama 7- 8 tona ulaştı. 3 günde 24 ton tükettik" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Mansur Yavaş’tan ‘adaylık’ sorusuna ‘anket’ yanıtı!

Kredi açacakmış!

Erdoğan'dan ezber bozan karar

Ülkesi gibi, bu gezegen gibi arafta! Amin Maalouf ve Doğu’dan Uzak’ta

Ulus devlet üzerine

Teğmen Ebru Eroğlu'nun TSK'ya dönüş davasında karar

Hadise'den 'kurallara göre yaşamadım' çıkışı: Korkmam

Özgür Özel'in işaret ettiği 'savcı masasındaki Beyaz Toros' ortaya çıktı

Gazeteler, İmamoğlu'nun savunmasını nasıl gördü?

Anlamadığın konuya girme demiş büyüklerimiz
