Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fazla kilolu kedi Şiraz, pilates ve havuzda yüzerek kilo veriyor!

4 yaşındaki Şiraz isimli kedi, düzensiz beslenme ve hareketsizlik nedeniyle obeziteye yakalandı. Sahibinin veterinere götürmesiyle pilates ve havuzda yüzme gibi egzersizlerle kilo verme programına alındı.

Fazla kilolu kedi Şiraz, pilates ve havuzda yüzerek kilo veriyor!

4 yaşındaki kedi Şiraz, düzensiz beslenme ve hareketsizlik sonucu obeziteye yakalandı. Sahibi Beyza Dikkatli'nin 2,5 aylıkken sahiplendiği ve Şiraz ismini verdiği kedi, kısırlaştırma operasyonu sonrasında aşırı kilo almaya başladı. Şiraz'ın kilosu kısa sürede 9 kiloya ulaştı.

Dikkatli, Şiraz'ın fazla kiloları nedeniyle veteriner fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine götürdü. Şiraz, veteriner hekim Bahri Terzi ve veteriner teknikeri Yağmur Denli'nin gözetiminde 2 aydır tedavi görüyor. Her gün koşu bandı ve pilates topuyla egzersiz yaptırılan Şiraz, havuzda da yüzerek kısa sürede 2 kilo verdi.

Şiraz'a egzersizlerin yanı sıra diyet de uygulanıyor. Ancak Şiraz'ın hala vermesi gereken 3 kilo bulunuyor ve terapi programı devam ediyor.

Aynı merkezde, obezite sorunu yaşayan bir başka hayvan da var. Nuray Özünalan'ın King Charles cinsi köpeği Rüzgar, 19 kiloya ulaşmış ve 5 kilo fazlasından kurtulmaya çalışıyor.

Veteriner teknikeri ve fizyoterapisti Yağmur Denli, hayvanlardaki obezite sorununa ilişkin açıklamalarda bulunarak, tedavi sürecinin hayvanların sağlık kontrollerinden başladığını ve uygulanacak tedavinin nedenine göre belirlendiğini ifade etti. Egzersizlerin yanı sıra diyetin de önemli olduğunu vurgulayan Denli, hayvanların alışma süreçlerinin olduğunu ve zamanla egzersizden keyif almaya başladıklarını belirtti.

Denli, hızlı kilo vermenin sağlık sorunlarına yol açabileceğini ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Veteriner hekim Bahri Terzi de obezitenin hayvanlarda sıkça görüldüğünü ve sahiplerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Sağlıklı bir yaşam için ölçülü mama vermenin önemine değinen Terzi, obezitenin hayvanların sağlığını ciddi şekilde etkileyebileceğini belirtti.

Son olarak, Terzi Türkiye'de evcil hayvanlarda obezitenin sıkça görüldüğünü ve bu konuda farkındalık yaratılması gerektiğini ifade etti.


Haber Kaynağı : AA

Hayvan beslenme kedi