Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Florida'da 14 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı!

Florida Valisi Ron DeSantis, 14 yaşından küçük çocukların sosyal medya hesabı açmasını yasaklayan yasa tasarısını imzaladı. Yasa, 14-15 yaşındaki çocukların ebeveynlerinin onayı ile hesap açmalarına izin veriyor.

Florida'da 14 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı!

Florida Valisi Ron DeSantis, 14 yaşından küçük çocukların sosyal medya kullanımını kısıtlayan bir yasa tasarısını imzaladı.

Yasa, 14 yaşından küçük çocukların sosyal medya hesabı açmasını yasaklıyor ve 14-15 yaş arasındaki çocukların ebeveynlerinin onayı ile hesap açmalarına izin veriyor.

Vali DeSantis, sosyal medyanın çocuklara depresyon, kendine zarar verme ve intihar gibi çeşitli yollarla zarar verdiğini savundu. Yasanın, çocukların pornografik içerikli internet sitelerine erişimini de yaş doğrulama özelliğiyle engelleyeceğini ve ebeveynlere çocuklarını koruma imkanı sağlayacağını söyledi.

Yasanın karşıtları ise benzer kanunların diğer eyaletlerde mahkemelerce kaldırıldığını hatırlatarak, Florida'daki yasanın anayasaya aykırı olduğunu savunuyor.

Yasanın 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girmesi bekleniyor.

YASA TASARISININ GEÇMİŞİ

Florida eyaleti Temsilciler Meclisi, 25 Ocak'ta 16 yaş altındaki çocukların ailelerin onayına bakılmaksızın sosyal medya kullanımının yasaklanmasına yönelik bir yasa tasarısını kabul etmişti. Ancak DeSantis, tasarıyı ebeveyn haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle veto etmişti.


Haber Kaynağı : AA

Sosyal Medya yasa tasarısı Ebeveyn